Huishoudelijke hulp niet duurder

Algemeen Algemeen

Voor inwoners met een laag inkomen had het College van B en W de 'Beleidsregels tegemoetkoming algemene voorziening huishoudelijke hulp De Bilt 2015' (hierna: HHT-regeling) vastgesteld. De regeling geldt voor alle cliënten met een oude indicatie HH1 die gebruik kunnen maken van de U-pas regeling evenals voor inwoners met een laag inkomen die gebruik maken van Wmo-maatwerkvoorzieningen als een (elektrische) rolstoel, een scootmobiel of een traplift. De HHT-regeling gaf in 2015 recht op zes uren hulp per vier weken tegen een abonnementstarief van 25 euro per maand.

In de herziene 'Nadere regeling tegemoetkoming algemene voorziening huishoudelijke hulp De Bilt 2015 versie II' heeft het College opgenomen dat het abonnementstarief vanaf 1 januari 2016 wordt verhoogd naar 30 euro per vier weken.

Aangezien echter het gebruik van deze regeling achterblijft bij de verwachting, hebben B en W besloten om het abonnementstarief van 2015 voor 2016 te handhaven. Het College zegt daarover toe via een artikel in de Biltbuis informatie te zullen verstrekken.
[HvdB]