Met schaatsen, een slee en ijsmutsen op de achtergrond presenteerde gemeentesecretaris Erik Wietses In februari bij Beth Shamar nostalgische beelden van zijn geliefde schaatsport.
Met schaatsen, een slee en ijsmutsen op de achtergrond presenteerde gemeentesecretaris Erik Wietses In februari bij Beth Shamar nostalgische beelden van zijn geliefde schaatsport.

Ambtenaar als vrijwilliger

Algemeen Algemeen

In samenwerking met MENS De Bilt zullen tientallen medewerkers van de gemeente De Bilt zich ook in 2016 weer als vrijwilliger inzetten bij verschillende projecten in de gemeente. Het thema Participatie loopt als rode draad door de projecten in 2016.

Actieve deelname aan vrijwilligersprojecten door medewerkers is één van de manieren waarop de gemeente De Bilt vrijwilligerswerk en burgerparticipatie wil stimuleren. In 2015 zetten ruim zestig medewerkers zich in bij onder andere het Mens Klusteam en het project Kansrijk, toen met als thema Duurzaam en Sociaal.

Verder staken zij de handen uit de mouwen bij het groenonderhoud in het van Boetzelaerspark, landgoed Eyckenstein en bij de stadslandbouw. In het Kenniscafé delen medewerkers van de gemeente De Bilt hun kennis op het gebied van onder andere financiën, communicatie en human resource management met maatschappelijke organisaties.

Afhankelijk van de projecten doen medewerkers van de gemeente De Bilt deels onder werktijd en deels in eigen tijd mee. Een woordvoerder meldt: 'De gemeente De Bilt biedt haar medewerkers graag de kans om kennis te maken met het maatschappelijk leven en het vrijwilligerswerk in onze dorpen. De medewerkers worden gestimuleerd om zich persoonlijk in te zetten voor een aantal mooie activiteiten om deze daarmee te ondersteunen en in het zonnetje te zetten. Het is een fijne manier om de buitenwereld het gemeentehuis binnen te halen en te blijven werken aan omgevingsbewustzijn. Dit doen zij uiteraard graag en geheel vrijwillig, maar deze maatschappelijke doelstelling van de gemeente De Bilt als werkgever maakt, dat de setting wat anders is dan die waarin de vele inwoners van onze gemeente normaliter vrijwilligerswerk doen.'

!