Afbeelding

Presentatie Sociaal Team De Bilt

Algemeen Algemeen

door Marijke Drieenhuizen

Vorige week dinsdag zijn de resultaten gepresenteerd van een half jaar werken aan de opbouw van het Sociaal Team De Bilt. Wethouder Anne Brommersma nam een rapport in ontvangst met de resultaten. Zij vertelde blij te zijn met de start van het team dat geheel past in de transformatieopdracht.

Per 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de Jeugdzorg, de Participatiewet en de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). Het idee daarvan is om de hulp en ondersteuning dichter bij de mensen te organiseren, efficiënter en op maat. Een manier om dit te doen is door verschillende professionals met hun eigen specifieke kennis samen te brengen in één team. Zo ontstaat één zichtbare en laagdrempelige ingang voor de ondersteuning aan inwoners.

Sociaal Team
Voor inwoners van gemeente De Bilt die (tijdelijk) hulp of ondersteuning nodig hebben op het gebied van wonen, zorg en welzijn is er vanaf 1 januari 2016 het Sociaal Team. In dit team werken professionals vanuit hun eigen specifieke kennis en achtergrond met elkaar samen. Het uitgangspunt is één plan en één aanpak, gericht op de directe omgeving van mensen. Het voordeel van deze aanpak is een duidelijke en laagdrempelige toegang voor mensen met een ondersteuningsvraag en een team waarin hulpverleners efficiënter kunnen werken en actief kennis delen.

Meer informatie
Het team is telefonisch bereikbaar via 030- 7271557 op werkdagen tussen 09:00 uur en 12:00 uur of per mail sociaalteam@mensdebilt.nl. Op www.mensdebilt.nl is meer informatie te vinden over het Sociaal Team.