Gijsbert van der Meyden in zijn nieuwe winkel.
Gijsbert van der Meyden in zijn nieuwe winkel.

Schoenmakerij Van der Meyden verhuisd

Algemeen Algemeen

Vanaf 1979 zat zijn vader al in de schoenmakerij aan de Nieuwstraat 100 in De Bilt. Echter, na overname in 2012 door zijn zoon, werd de oude winkel toch echt te klein en besloot Gijsbert van der Meyden (jr.) te verhuizen naar een ander pand in De Bilt. Zijn oog viel op 'Kunsthandel 't Winkeltje' aan de Looijdijk 107. Zaterdag 2 januari werd de nieuwe zaak geopend.

door Walter Eijndhoven

Bij binnenkomst in de nieuwe zaak valt direct de enorme zee van ruimte op. Gijsbert van der Meyden, eigenaar van de schoenmakerij vertelt: 'Wij groeiden echt uit onze jas in ons vorige pand. WIj hebben daar een kleine veertig jaar gezeten, met veel plezier. Maar om onze klant zoveel mogelijk van dienst te zijn, moesten wij echt uitzien naar een andere winkelruimte. 'Kunsthandel 't Winkeltje' stopte ermee en wij zagen onze kans schoon. Wij hebben nu meer dan 2,5 maal zoveel ruimte als aan de Nieuwstraat'.

Vader
Gijsbert van der Meyden (sr.) is blij met de keuze die zijn zoon maakte en is volop aan het werk in de winkel. Nog een aantal dagen en dan moet alles af zijn. Van der Meyden(jr.) vertelt verder: 'De buurtgenoten in de Nieuwstraat vonden het jammer dat wij vertrokken. Weer een winkel minder. Van ons oude pand wordt nu een woonhuis gemaakt'.

Gilde
In de winkel worden alle soorten schoenen gerepareerd, van alle merken. De schoenmakerij is lid van het Schoenmakersgilde, daardoor worden schoenen van Van Bommel, Floris van Bommel en Van Lier gerepareerd met originele materialen. Hetzelfde geldt voor de Dubarry-laarzen: ook deze kunnen met originele materialen worden hersteld. Maar niet alleen dat. Onderhoudsproducten, zoals diverse soorten schoencrème, maar ook veters, inlegzolen, alles is te vinden in de winkel. Van der Meyden (jr.): 'Door de grotere ruimte kunnen wij nu veel meer aanbieden. Rechts bij de deur kan de klant lederen tassen vinden en verder verkopen wij weer lederen riemen. Echt leer. Wij hebben ons riemenassortiment flink uitgebreid'.

Actie
Om de opening van de winkel te vieren, kunnen klanten deze week (van 5 januari t/m 9 januari) genieten van diverse kortingen. Van der Meyden (jr).:'Wij geven onder andere 10% korting op lederwaren. Elk tweede paar hakken gaat weg voor de helft van de prijs'.