Afbeelding

Kwaliteitsslagerij Zweistra haalt het beste uit vlees

Algemeen Zakelijk

Vrijdag 18 december is er een speciale hamproeverij bij Kwaliteitsslagerij Zweistra aan het Maertensplein. In de vleesspeciaalzaak van Maartensdijk is het assortiment verse kwaliteitsproducten zeer ruim. Vlees, vleeswaren, wild en gevogelte met passie en ambachtelijk zelf bereid volgens beproefde recepturen of als specialiteit ingekocht in onder andere Nederland, België, Spanje, Italië of Portugal. Ook de wijn en kaas is van hoge kwaliteit, authentiek en ambachtelijk en zeker niet overal verkrijgbaar.

door Marijke Drieenhuizen

De toonbank laat een ruim en gevarieerd assortiment zien. Alle ruimte in de zaak worden benut om de producten te laten zien. Duidelijk is dat er met passie en plezier gewerkt wordt. Sinds begin dit jaar houdt Aard-Jan Zweistra zich bezig met de zaak aan het Maertensplein, zijn broers Andries en Henk leggen zich toe op de groothandel 'Zweistra Vlees en Vleeswaren' en het maken van vaak in de prijzen vallende worsten.

Hoogtepunt
Met voldoening kijkt Aard-Jan terug op het afgelopen BBQ seizoen. 'We zijn voor het totaalplaatje gegaan en dat is aangeslagen. Niet meer alleen een schaal met vleesproducten maar alles om een BBQ te laten slagen, dus ook stokbrood, kruidenboter, salades etc. Eén keer bestellen en bijna alles is geregeld inclusief het gebruik van een goede BBQ naar wens op gas of kolen. Er is bij ons ook voldoende keuze in goede wijnen maar andere dranken leveren we niet. Dat is het enige wat apart aangeschaft moet worden'. De klanten hebben het gewaardeerd, ze waren tevreden. 'Tevreden klanten komen terug en aan ons dan de taak om steeds weer iets nieuws te bedenken'.

Kerst
De kerstperiode is een belangrijke periode in het jaar. Mensen zijn bereid meer geld te besteden aan eten maar willen daar wel iets voor terug. Aard-Jan Zweistra verrast zijn klanten graag met mooie en bijzondere producten. 'We hebben al hele mooie producten samengesteld voor de kerst, ook zelf bereid in onze eigen keuken. Confit de canard met zachte tutti frutti, alleen nog even opwarmen. Of Filet speciaal, gevuld met sjalotjes, gehakte pecannoten en truffelboter en omwikkeld met katenspek. Maar ook een Italiaanse braadstuk. Een mooi stuk procureur gekruid met foelie en gevuld met pancetta, mini champignons en afgewerkt met Franse tuinkruiden. Na 3 uur op 90 graden in de oven zet men iets speciaals op tafel. Of een Winter braadstuk. Een prachtig stuk procureur, ingesneden en gemarineerd met een Griekse marinade, gevuld met tutti frutti en afgegarneerd met noten.

Natuurlijk hebben we ook gemarineerde Carpaccio. Deze is gesneden van de DryAged entrecote, (rechtstreeks van de beste Belgische keurslager) op een bedje van rucola. Als garnering hebben we pesto en oude kaas gebruikt. Wat ons betreft een echte aanrader. Maar ook onze rundvlees of kip sprecialiteiten, de paté en handgemaakte vleeswaren zijn heel mooi'.

Kaas
Ook voor de verkoop van kazen zoeken Aard-Jan, Sander en Arie-Pieter naar de betere en meer exclusieve soorten. In ieder geval moeten ze niet ook gewoon in een supermarkt te vinden zijn. Hij importeert nu kaas direct uit het land van herkomst, uit een exclusief assortiment, authentiek en ambachtelijk bereid. Zelf vindt hij de Peti Camembert aux Truffes bijzonder. 'Een bijzondere kleine Camembert die, als hij goed gerijpt is, gehalveerd wordt en besmeerd met een crème van roomkaas en zwarte truffel. Deze kaas maakt elke kaasplank bijzonder'.

Afscheid
Aan het eind van het jaar gaat Heleen van Ginkel ons verlaten. Wij willen haar bedanken voor haar tomeloze inzet, klantvriendelijkheid en de prettige samenwerking. Voor veel klanten was zij een bekend gezicht in de winkel, altijd in voor een gezellig praatje en advies waar het nodig was. Natuurlijk gaan we haar erg missen, maar we zijn wel blij voor en trots op haar: ze wordt verkoper binnendienst bij Stiho'. Heleen is tot en met 31 december actief bij ons in de winkel. Wij wensen haar veel plezier en geluk bij haar nieuwe werkgever.

Afbeelding
!