Kees-Jan van der Klooster kan weer volop rolstoeltrainingen gaan geven.
Kees-Jan van der Klooster kan weer volop rolstoeltrainingen gaan geven.

Gestolen rolstoelen deels teruggevonden

Algemeen Algemeen

De gestolen rolstoelen van paraskiër Kees-Jan van der Klooster uit Tienhoven zijn deels terug. De dieven hebben de onderdelen gedumpt in Nieuwegein en Hoograven (Utrecht).

Een oplettende wandelaar vond zeven rolstoelframes bij de Edisonbaan in Nieuwegein. In het Hoogravense Ridderplantsoen zijn wielen gevonden. Goed nieuws voor Van der Klooster: 'Zes rolstoelen heb ik daardoor weer compleet.'

Diefstal
Twee weken terug werd de aanhanger van Van der Klooster gestolen in Bilthoven. Daarin zaten acht rolstoelen waarmee hij trainingen geeft aan kinderen in een rolstoel en een kostbaar zelfgebouwd behendigheidsparcours. Kees-Jan van der Klooster (38) doet aan alpineskiën op een zitski en wakeboarden. Hij is vanaf zijn middel verlamd. In 2010 en 2014 deed hij mee aan de Paralympische Winterspelen.

Donaties
De schade bedroeg zo'n 18.000 euro. Daarom hebben meerdere organisaties geld gedoneerd aan Van der Klooster. 'Ik heb ruim 12.500 euro binnen.' Hij kreeg vooral veel geld van de lokale gemeenschap uit Bilthoven, Rotaryclub De Bilt en de Mentelity Foundation. 'Ik ben blij met de vele hartverwarmende reacties uit het hele land.' Van der Klooster is alle donateurs zo dankbaar dat hij gratis rolstoeltrainingen gaat geven aan scholen. Zo belooft hij onder meer een les te geven aan de school van de dochter van de vrouw die in Hoograven zijn rolstoelwielen terugvond.