Het concert trok een kleine vijfhonderd bezoekers.
Het concert trok een kleine vijfhonderd bezoekers.

Magistraal Kerstconcert Rotary

Algemeen Algemeen

door Guus Geebel

Rotaryclub De Bilt-Bilthoven en Rotary Bilthoven Zandzegge organiseerden zondag 13 december voor de vijfde keer een Kerstconcert in OLV-kerk aan de Gregoriuslaan in Bilthoven.

Een kleine vijfhonderd bezoekers genoten intens van het optreden van sopraan Maartje Rammeloo, tenor Jan-Willem Schaafsma en pianist Jan-Paul Grijpink. Het soms adembenemende gevarieerde optreden van de artiesten oogstte na afloop een daverend applaus.

Rotaryvoorzitter Theo Eysink heet iedereen van harte welkom in de prachtige sfeervolle kerk voor een mooie muzikale middag. 'Het is het eerste lustrum van het Kerstconcert'. De sopraan Maartje Rammeloo, tenor Jan-Willem Schaafsma en pianist Jan-Paul Grijpink zijn artiesten met een interessante carrière. Maartje Rammeloo zong tijdens de Nationale Herdenking van de slachtoffers van de MH17, Jan-Paul Grijpink won diverse prijzen en Jan-Willem Schaafsma maakt deel uit van het Frommermann ensemble.

Opbrengst
De opbrengst van het Kerstconcert gaat naar een goed doel. Dit jaar staat het goede doel in het teken van water en wordt het JACANA-project van de Universiteit Utrecht ondersteund. Dat project beoogt in Zuid-Afrika het beheer van water onder invloed van burgers te brengen. Die hebben het water hard nodig. De zeggenschap over water is in Zuid-Afrika ongelijk verdeeld. Grote agrarische bedrijven hebben nog altijd een veel sterkere positie dan agrarische gemeenschappen die voor zichzelf moeten zorgen. De opbrengst van hapjes en drankjes die door sponsors beschikbaar gesteld waren gaat ook naar dit doel.