Waardering voor werk en mantelzorg

Algemeen Algemeen

Diner voor werkende mantelzorgers

Werkende mantelzorgers in deze gemeente zijn van harte welkom bij het diner dat Steunpunt Mantelzorg voor hen organiseert op dinsdag 15 december in wijkrestaurant Bij de Tijd in De Bilt. Een voucher voor deelname aan dit diner, geldig voor twee personen is verkrijgbaar via mantelzorg@mensdebilt.nl.

Het diner is onderdeel van de lokale campagne Werk en Mantelzorg. Deze campagne is gericht op werkende mantelzorgers en werkgevers. Steeds meer mensen zorgen voor een ander en de groep werkende mantelzorgers zal de komende jaren alleen maar groter worden.

Overbelast
'Een werkende mantelzorger combineert betaald werk met langdurige onbetaalde zorg voor een hulpbehoevende ouder, partner, kind, vriend of familielid', aldus Marianne Houkamp van het Steunpunt Mantelzorg de Bilt. 'De combinatie werk en mantelzorg is niet altijd even gemakkelijk. 40% van de werknemers met mantelzorgtaken voelt zich regelmatig overbelast. Daarom biedt het Steunpunt Mantelzorg de werkende mantelzorger het diner aan, een moment om elkaar in ontspannen sfeer te ontmoeten en te genieten van welverdiende aandacht'.

Campagne
Centraal in de campagne staat het bespreekbaar maken van mantelzorg op de werkvloer. Langdurige zorg voor een naaste kost tijd en vraagt energie. Zeker wanneer iemand daarnaast ook een baan heeft. Een goede balans is daarom belangrijk. Het Steunpunt Mantelzorg ondersteunt, adviseert en informeert zowel mantelzorgers als hun werkgevers. Aandacht, begrip en ruimte voor (maatwerk) oplossingen van de werkgever, dragen bij aan de werk- privé balans van de werkende mantelzorger. Zo blijven mantelzorgers gezond, vitaal en productief en gaan zij met plezier naar hun werk. Een win-win dus voor iedereen.

Meer informatie?
Voor meer informatie over het diner of het aanvragen van het voucher kan contact worden opgenomen met Steunpunt Mantelzorg De Bilt: mantelzorg@mensdebilt.nl. Ook bedrijven die geïnteresseerd zijn in de campagne, kunnen contact opnemen met het Steunpunt. In overleg kan worden bezien op welke wijze een bedrijf passend aandacht aan de campagne kan besteden.