Salvodames winnen nipt

Na twee zware verliespartijen zijn de Salvodames er in geslaagd om hun wedstrijd tegen Keizer Otto met 3-2 winnend af te sluiten. Er moest een beslissende set aan te pas komen die door Salvo met 16-14 werd gewonnen. Door dit resultaat blijft de 5e positie in takt.

Op papier leek het een wedstrijd met mogelijkheden. Het als een na onderste team van Keizer Otto kwam op bezoek. Maar die dames waren niet van plan om het Salvo makkelijk te maken. Wederom was het improviseren voor Salvo en moesten invalsters uit andere teams het team completeren. Salvo ging voortreffelijk van start. De tegenstander werd overrompeld met goed spel en harde services. Resultaat 25-13 winst. De 2e set herpakte de tegenstander zich en bleek het  blokkeren aan de buitenkanten te slap om het de hoofdaanvalster van Keizer Otto moeilijk te maken. Zij kon alles raak slaan. Gevolg setverlies met 20-25. De 3e set opende Salvo slapjes. Na 10 punten bracht coach Carine de Ridder vers bloed in de ploeg. Tessa Groot viel prima in en scoorde vele punten. De set werd mede hierdoor gewonnen met 25-18. De 4e set liet Salvo het er lelijk bij liggen. Aanvallend kwam er niets meer uit set ups en service gingen veel fout. Daarmee ging de set verloren met 12-25. In de 5e set ging het gelijk op tot aan het einde. Salvo wist door te drukken en mede door goede middenbloks van Nienke van de Burg de set nipt met 16-14 te winnen. Op 1 december spelen de dames in De Vierstee tegen Servia en op 11 december om 21.00 uur in sporthal Kerkelanden in Hilversum tegen Gemini.