Vooraf tijdens het voorstellen van de teams was de stemming al opperbest.

Ruime overwinning voor DOS

De korfbal-uitwedstrijd tegen Kesteren van het Westbroekse DOS leverde een eenvoudige en ruime overwinning op. De verwachtingen vooraf kwamen in de wedstrijd ook uit. Het krachtverschil tussen beide teams was veel te groot.

DOS gaf de 1e helft Kesteren weinig tot geen ruimte waardoor de thuisploeg slechts drie doelpunten kon maken. DOS kreeg voldoende kansen en in rap tempo werden er 19 verzilverd in het eerste half uur.

Waar DOS na rust de eerdere wedstrijden de concentratie liet verslappen bleef men nu door gaan. Het tempo hield DOS hoog en verdedigend bleef men ook bij de les waardoor het spel –ondanks het ontbreken van de spanning- aantrekkelijk bleef. Weliswaar was de scherpte in de afronding iets minder, toch waren er een aantal mooie acties en doelpunten te bewonderen. DOS scoorde na rust nog twaalfmaal en kwam daardoor voor het eerst dit seizoen boven de dertig uit. Tegenstander Kesteren kwam niet verder dan 9 doelpunten. Bij een eindstand van 9-31 floot de scheidsrechter voor de laatste maal. DOS verstevigde met deze ruime overwinning haar koppositie en heeft nu een voorsprong van twee punten op haar naaste achtervolgsters.

Aanstaande zaterdag speelt DOS thuis in De Vierstee om 20.40 tegen Tiel.