Shanna Versteeg pikte ook zaterdag haar doelpuntjes mee.

DOS wint en pakt koppositie

In de eerste thuiswedstrijd trof het Westbroekse DOS direct een sterke tegenstander. EKVA uit Almere is vorig seizoen gedegradeerd uit de 1e klasse, waar DOS net naast promotie greep naar deze 1e klasse. Beide teams willen strijden om de titel, maar in het eerste onderlinge treffen was DOS de bovenliggende ploeg.

DOS kende een weifelende start. Binnen een minuut was er al tweemaal vanaf de strafworpstip gemist. Het duurde eventjes voordat deze domper was verwerkt. Na zo'n tien minuten spelen bij een 3-3 tussenstand trok DOS de registers helemaal open. EKVA had het nakijken en was blij dat het halverwege de schade nog had kunnen beperken tot een 16-9 achterstand.

Gas
Helaas nam DOS teveel gas terug in het tweede deel van de wedstrijd. Verdedigend werd er minder consequent de tegenstander gevolgd. Aanvallend was de concentratie minder en de focus meer gericht op leuke acties dan op het scoren van zoveel mogelijk doelpunten. Zo werd verzuimd EKVA op een grotere nederlaag te trakteren. Het verschil werd steeds iets kleiner, maar de voorsprong kwam geen moment in gevaar. De laatste zes minuten wisselde coach Steven Brink nog een heel vak van het tweede in. Uiteindelijk won DOS met een mooie score van 26-21 en bleek na afloop dat zij na twee speelronden al alleen aan kop staat.

Aanstaande zaterdag wacht een uitwedstrijd tegen Kesteren. De aanvang is om 20.35 uur.
DOS 2 won na een afwachtend begin maar een super tweede helft met 16-12 van EKVA 2 en is hierdoor gedeeld koploper.