V.l.n.r. Lout Bracke, Elly van Wees, Tony Bitter en Theo van Eijndthoven. (foto Sofia Helmink)
V.l.n.r. Lout Bracke, Elly van Wees, Tony Bitter en Theo van Eijndthoven. (foto Sofia Helmink)

Zonnebloemjubilarissen

Algemeen Algemeen

Deze week heeft de afdeling Maartensdijk van de Zonnebloem tijdens de algemene medewerkersvergadering, drie jubilarissen in het zonnetje gezet.

Allereerst werd Tony Bitter uitbundig bedankt voor het feit dat zij al 25 jaar vrijwilliger is van de afdeling. De laatste jaren lukt het haar ondanks lichamelijke tegenslagen toch om haar steun aan de afdeling te geven ook al is het nu vaak in de luwte. Ook op vele andere terreinen heeft Tony Bitter zich vaak ingezet voor de gemeenschap en is daar enige tijd geleden zelfs koninklijk voor onderscheiden.

Na Tony Bitter werd Elly van Wees naar voren gevraagd; ook zij werd geprezen voor 10 jaar enthousiast vrijwilligerswerk waarbij Elly van Wees verschillende gasten bezoekt en zich met haar team enthousiast inzet om de jaarlijkse high tea tot een groot culinair feest om te toveren. Tenslotte werd Theo van Eijndthoven gevraagd om zijn insigne in ontvangst te komen nemen. Ook hij doet al 10 jaar enthousiast vrijwilligerswerk voor de afdeling Maartensdijk en als er gasten gereden moeten worden of tijdens de koffiemiddagen geholpen moet worden is Theo er altijd bij. Hij wordt vooral al jaren gewaardeerd voor het feit dat hij als (hulp-)Sinterklaas de gasten van de Zonnebloem en Vitras bezoekt die aan huis gebonden zijn en niet meer in staat zijn om het Sinterklaasfeest in de Mantel mee te maken. Vijftien of meer bezoeken zijn vlak voor 5 december dan geen uitzondering en elk jaar blijkt weer dat zijn bezoekjes zeer gewaardeerd worden. Met een insigne en een bloemetje werden alle jubilarissen door regiobestuurder Lout Bracke met een persoonlijk woordje bedankt voor hun inzet.
(Joop Vesters)