?Mel Wallis de Vries test de kennis over haar boeken bij de leerlingen.
?Mel Wallis de Vries test de kennis over haar boeken bij de leerlingen.

Te gast op Het Nieuwe Lyceum

Algemeen Algemeen

Woensdag 14 oktober was Mel Wallis de Vries op Het Nieuwe Lyceum in Bilthoven. Mel Wallis de Vries is de succesvolste jeugdthrillerauteur van dit moment: met haar thrillers Vals en Klem won zij de Prijs van de Jonge Jury, en met Wreed won ze een Hebban Award voor de beste YA-thriller.

Haar boeken zijn razend populair; de verhalen zijn vlot, realistisch en altijd spannend tot de laatste bladzijde. Het werk van Mel Wallis de Vries wordt in diverse landen uitgegeven.

Op Het Nieuwe Lyceum vertelde Mel aan alle brugklassen over het werken als schrijfster en al haar boeken; deze worden door een grote en sterk groeiende groep fans verslonden. In totaal heeft ze tot nu toe 11 boeken geschreven. Mels boeken worden in verschillende landen uitgegeven. Op 3 november ligt haar nieuwe boek 'Schuld' in de winkels. 'Schuld' is verslavend spannend, je bent alvast gewaarschuwd. Haar boek 'Vals' wordt op dit moment verfilmd. Ze heeft voor de derde keer dit jaar de Prijs van de Jonge Jury gewonnen met haar boek 'Wreed', haar boek 'Shock' was ook genomineerd. Voor 'Vals' en 'Klem' kreeg ze al eerder deze prijs. Mel maakt ook filmpjes (trailers) voor haar nieuwe boeken, hiervoor schrijft ze wedstrijden uit; jongeren mogen zich opgeven om in deze filmpjes te acteren. Voor de covers van haar boeken gebruikt ze 'modellen' waar ze ook wedstrijden voor uitschrijft.           
(Luciënne van de Sluis)