Eerste thuiswinst in veldafsluiter voor Nova

Na vier uitoverwinningen en twee thuisverliezen pakte Nova afgelopen zaterdag haar eerste punten voor eigen publiek. Met 13-9 won de Biltse korfbalvereniging van DWS uit Kootwijkerbroek. Hiermee staat Nova halverwege de veldcompetitie op de derde plaats.

Na overwinningen op Woudenberg en Viking kon Nova zich definitief in de subtop nestelen. DWS was een relatief onbekende ploeg. Er was alleen bekend dat het een fysieke ploeg is met veel lengte. De ploeg scoort veel maar krijgt ook redelijk veel tegendoelpunten. Nova daarentegen scoort niet veel maar is gelijk de minst gepasseerde ploeg uit de competitie. Ook deze eerste helft waren de doelpunten duur. Na de 2-0, door een strafworp van Jaco Schippers en een afstandsschot van Aranka Akkermans, was het zoeken naar de goede kansen. Er werd bij vlagen wat ongeduldig gespeeld. DWS profiteerde door via 3-5 naar een 4-6 ruststand uit te lopen. Op slag van rust werd nog net de 5-6 aangetekend.

Het eerste schot in de tweede helft van DWS was meteen raak. En nadat Akkermans een snelle actie beloonde met een mooie doorloopbal, vergrootten de gasten toch weer hun voorsprong tot twee punten. Met een vrije bal en een afstandsschot zorgde Sander Smit dat de ploegen weer op gelijke hoogte kwamen. Nova had haar rust hervonden in de aanval en hield de verdediging op orde. Hierdoor namen ze het initiatief over met scores van Coen van Eck en andermaal Schippers. Het slot bleef nog redelijk spannend. Maar met doelpunten van Sanne van Kouterik en Inge van Eck werd de wedstrijd op slot gegooid. Kim Hoep besloot vervolgens de wedstrijd met een afstander op 13-9.

Met tien punten staat Nova op de derde plek. Na een korte rustperiode gaat de ploeg van Wouter van Brenk zich voorbereiden op de zaalcompetitie in de derde klasse E.