Druk op het doel. (foto Henk Willemsen)

FC De Bilt onderuit tegen Benschop

Vooraf zag het er zo mooi uit: 3 winstpartijen op rij, een tegenstander uit het rechterrijtje, voor eigen publiek onder een heerlijk herfstzonnetje. Wat kon er mis gaan?

Maar de eerste tegenvaller was er al tijdens de warming up. Keeper Ricardo Pouw had te veel last van zijn hamstrings en dus moest Michael van Duivenbode aan de bak. De eerste 20 minuten had Michael al voldoende te doen. Zo wist hij met een prima redding een vlotte achterstand te voorkomen. Daar kon FC De Bilt niet veel tegenover zetten. Alleen Joey de Ruijter wist met een goed schot gevaarlijk te worden.

In de 17e minuut combineerde Benschop uitstekend door de verdediging van FC De Bilt en scoorde de terechte 0-1. Helaas raakte Jeffrey Dijksman bij dit doelpunt geblesseerd en werd vervangen door John Hityahubessy. Langzaam kreeg FC De Bilt wat meer grip op de wedstrijd. Op aangeven van Mike Versloot wist Jordy van de Laan met een hard schot de goede keeper van Benschop nog net niet te verrassen, maar vlak voor rust was het wel raak. Een goede aanval van FC De Bilt werd opgezet door Joey Koetsier die achterin sterk ingreep. Joey bereikte Tom Karst, die uitstekend voorzette, waarna Joey de Ruijter met een droge knal de 1-1 aantekende.

De tweede helft was een stuk spectaculairder dan de eerste helft, maar helaas niet voor FC De Bilt. Het eerste Benschopse plaagstootje werd nog knap uit de hoek getikt door Michael. Maar daarna was het wel raak. Een snelle counter leverde de 1-2 op. En vanaf toen stortte de Biltse brigade in elkaar. Roland van Dijk liep tegen een gele kaart op na een harde overtreding. Uit de toegekende vrije bal kopte Benschop tegen de paal, maar uit de volgende aanval was het wel 1-3 en even later zelfs 1-4. Beide doelpunten leken op elkaar. Een goede voorzet werd goed raak gekopt. En FC De Bilt kon daar weinig tegenover zetten. Karim Aref en Sam Eerdmans vervingen Victor Veldman en Jelle Vliek. Alleen Mike kreeg nog een paar kleine mogelijkheden. De grootste kansen waren voor de gasten, maar die wisten niet meer te scoren.