Dorpsberaad Westbroek

Algemeen Westbroek

In de septembervergadering is uitvoerig gesproken over de verkeersveiligheid in Westbroek met name over de dr.Welfferweg/Korssesteeg/Achter Weteringseweg. Bij dit gesprek was een ambtenaar Verkeer van de Gemeente De Bilt en Sineke van Sligtenhorst voor met name fietsveiligheid aanwezig.

In het Dorpsberaad wordt naar voren gebracht dat naast het vele sluipverkeer ook het rijgedrag van veel weggebruikers oorzaak is van overlast en onveilige situaties voor fietsers. Uit tellingen, gedaan door de gemeente, blijkt niet dat er te veel verkeer is. Jammer genoeg beschikt de gemeente niet over aantallen in de piekbelasting tijdens de geslotenverklaring . Tijdens de piekbelasting is er juist veel fietsverkeer op weg naar school, of van school naar huis.

De gemeenteambtenaar geeft aan dat er snelheidssignaliseringsborden in de vorm van smiley's geplaatst zullen worden om de snelheid van auto's te minderen. Dit is een bewezen effectief middel. Vanuit het dorpsberaad wordt aangedrongen op vaste plaatsing en geen roulatiesysteem. Tevens zal vanuit de gemeente gekeken worden naar de lijnsignalering op de weg, mogelijk kan deze op bepaalde onveilige stukken verbeterd worden.

Ook zal de ambtenaar vanuit de gemeente contact opnemen met de basisschool 't Kompas om samen met de schoolkinderen een flyeractie in de spitstijd te regelen.

Het dorpsberaad benadrukt dat handhaving tijdens de geslotenverklaring tot nu toe het meeste effect heeft op het sluipverkeer, maar aangezien de BOA's vanuit de rijksoverheid niet meer mogen bekeuren wordt er nauwelijks nog gecontroleerd.

Onderhoud Burgemeester Huydekoperweg
Er zijn twee bijeenkomsten in het Dorpshuis geweest. Een voor alle Westbroekers, waar wensen geïnventariseerd zijn en mogelijkheden besproken. Het Dorpsberaad heeft hier ook gevraagd naar de mogelijkheid om lokale ondernemers bij dit project te betrekken.

In de tweede bijeenkomst voor aanwonenden en belanghebbenden heeft de gemeente laten zien hoe het er uit komt te zien. Ook werd aangegeven dat in oktober/november de werkzaamheden moeten starten.

Daarnaast deelde de gemeente mee dat na de Burgemeester Huydekoperweg het rioleringsprobleem van de nieuwbouw als eerste aangepakt zal worden.

Op onze website www.dorpsberaadwestbroek.nl vindt u aanvullende informatie over tal van onderwerpen die regelmatig terugkomen op onze agenda. U kunt ook zelf uw mening geven en vragen stellen.