Afbeelding

FC De Bilt scoort drie punten

Nadat FC De Bilt een week eerder een flink pak slaag had gekregen van FC Almere, stond op zaterdag 19 september de uitwedstrijd tegen TOV op het programma. Voor FC De Bilt de kans om zich te revancheren en voor promovendus TOV was er blijkbaar wat te halen tegen de wellicht aangeslagen Biltse ploeg. Het werd geen beste wedstrijd, maar het was spannend tot het laatste fluitsignaal.

FC De Bilt begon de wedstrijd met redelijk goed voetbal en het scheelde weinig of Tom Karst had al na enkele minuten een mooie voorzet binnen gekopt. Toch misten de Biltse mannen de scherpte die je van hen mocht verwachten. Zo mocht TOV in de 6e minuut een vrije bal op de eigen helft nemen. Het werd, zoals TOV veelvuldig speelt, een lange bal over de verdediging heen en ineens stond een Baarnse aanvaller oog in oog met Ricardo Pouw, de Biltse goalie. Ricardo hoefde niet eens in actie te komen, want een verdediger wist de aanvaller op onreglementaire wijze te stoppen, waardoor TOV terecht een strafschop kreeg. Deze kans werd onberispelijk benut en zo liep FC De Bilt dus achter de feiten aan.

Beter
In de eerste helft liet FC De Bilt zien dat het een beter voetballende ploeg heeft, maar de mannen van TOV compenseerden dit door veel meer inzet. In de 17e minuut scoorde Jordy van de Laan heel beheerst de 1-1, nadat hij zich prima had vrijgespeeld. Daarna had FC De Bilt de kans om de wedstrijd te gaan domineren, maar aangezien ook na de gelijkmaker de meeste energie werd geleverd door TOV, kwam het niet verder dan een slome pot voetbal. Vlak voor rust werd de bal onnodig verspeeld op het middenveld; de goede lange bal op de vrijstaande aanvaller, die net was ingevallen, werd door deze invaller keurig meegenomen richting Ricardo en vervolgens scoorde hij de tweede goal voor TOV.

Rust
Na de rust bracht FC De Bilt meer strijd en het werd een open wedstrijd die alle kanten op kon. TOV had een kans op de 3-1, maar Ricardo keepte prima. Aan de andere kant hing een Bilts doelpunt in de lucht, alle drie de aanvallers brachten voldoende dreiging. In de 56e minuut was het raak. Na een mooie aanval gaf Tom Karst de assist op Mike Versloot, die de hem geboden kans niet onbenut liet en de 2-2 verscheen op het scorebord. Na ongeveer 10 minuten brak Joey de Ruyter goed door en het scoren werd hem in de 16-meter dusdanig verhinderd dat de scheidsrechter een strafschop gaf, die door Mike prima werd benut. Daarna kwamen er over en weer kansen, maar beide keepers hielden in de resterende tijd hun doel schoon. De Biltse mannen haalden opgelucht adem en namen de drie punten mee naar De Bilt.
Aanstaande zaterdag speelt FC De Bilt 1 om 14.00 uur thuis tegen De Valleivogels.