Nazomeren in Bilthoven

Algemeen Algemeen

Wereldfeest in centrum Bilthoven

De samenwerkende ondernemers en het Bilthovens Open Podium (BOP) organiseren op zaterdag 26 september een wereldfeest in het centrum van Bilthoven. Tussen 10.00 en 17.00 uur zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud. Alles in het teken van (vakantie-)landen dichtbij en veraf.

Een divers programma zorgt voor elk wat wils. Een wereldquiz voert langs veel verschillende winkels, die allen een landenactiviteit organiseren. Er staan allerlei wereldkramen met bijzondere buitenlandse producten, van etenswaren tot handgemaakte Keniaanse ovens. Er is een biologische markt met streekproducten. Je kunt je schoenen laten poetsen en een demonstratie glasblazen bijwonen. De Wereldwinkel staat er met een fraaie kraam en er zijn diverse leuke workshops zoals armbandjes rijgen. Overal kun je proeven van hapjes en drankjes met een buitenlandse twist. Van High Tea tot Chinese thee en van kokosnoten tot mosselen.

Muziek
Ook op muzikaal gebied is er het nodige te beleven. Het regionaal bekende shantykoor de Eemlandvaarders zingt zeemansliederen uit binnen- en buitenland. Het Bilthovense saxofoonkwartet Xasaxa en het Bilthovens accordeonensemble vertolken bekende en minder bekende wereldmelodieën. Emilie Saxogirl swingt door de lanen. Er is een wervelende dansdemonstratie van flamenco dansschool Heleen met flamencogitarist Kambiz Afshari en een kinderworkshop Spaanse dans. In de vernieuwde Centrumkerk aan de Julianalaan gaat Pippi Langkous met haar vrienden aan de slag, onder leiding van een docent van Jeugdtheaterschool Masquerade. Een troubadour vertelt wereldverhalen voor kinderen maar ook sprookjes voor volwassenen.

Springkussen
Voor de allerkleinsten draait een leuk draaimolentje en er is een vrolijk springkussen. Knutselworkshops voor kinderen zijn er in de Kwinkelier, waar je ook wereldwijnen kunt proeven. Kortom er valt volop te ruiken, voelen, luisteren, kijken en proeven van Afrikaanse, Peruaanse, Friese, Franse en andere sferen op zaterdag 26 september in Bilthoven. Het volledige programma is af te halen bij de winkeliers in het centrum.