Logo vierklank.nl
Muziek

Slim met muziek bij KBH

De Koninklijke Biltse Harmonie start in september weer met de cursussen SuperKids en AMV Kids. Leerlingen van groep 2 en 3 van de basisschool kunnen deelnemen aan Superkids, en leerlingen van groep 4 en 5 aan AMV kids. Samen muziek maken is leuk, en bovendien heeft muziekles een positieve invloed op intelligentie en sociale vaardigheden van jonge kinderen (www.muziekmaaktslim.nl).

Het doel van de cursus SuperKids is om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met muziek. Onder leiding van muziekdocente Petra van de Wijngaard spelen, dansen en zingen de leerlingen een uur lang, om de week op zaterdagochtend. Er worden gehoor­, geheugen­, en concentratiespelletjes gedaan en de kinderen maken kennis met een aantal blaas­ en slagwerkinstrumenten. Daarnaast maken ze zelf 'muziek' met eenvoudige muziekinstrumenten. Op zaterdag 26 september van 9.00 tot 10.00 uur ( groep 2) en van 10.15 tot 11.15 (groep 3) kan je een gratis proefles volgen.

AMV
Algemene Muzikale Vorming is een muzikale basiscursus ter voorbereiding van muzieklessen op een instrument. De kinderen leren noten lezen en spelen op een blokfluit. Onder leiding van Joke Firet­Stegeman (vakleerkracht muziek en docente Biltse Muziekschool) maken de leerlingen een bewuste keuze voor het instrument dat ze eventueel willen leren bespelen. De cursus is gebaseerd op het educatieproject 'Windkracht 6' van Kunstfactor en bestaat uit 10 lessen. De eerste les een gratis proefles en wordt gehouden op woensdag 23 september van 16.00 tot 16.45 uur. De lessen worden gegeven in gebouw 'De Harmonie', Jasmijnstraat 6B in De Bilt. Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u contact opnemen met Jetty de Vries (opleidingen@biltseharmonie.nl).

Meer berichten