Project Van Waarde

Algemeen Algemeen

Een bijzonder project: Van Waarde, voor mensen met beginnende geheugenproblemen. Iedereen kent wel iemand in de omgeving bij wie het geheugen niet meer zo goed functioneert.

Een lastige handicap die het leven ingewikkelder maakt. Soms zijn hersenen beschadigd door een aanrijding of een ander ongeluk (Niet Aangeboren Hersenletsel), soms wordt door een ziekte het geheugen aangetast en soms is het de leeftijd die gaat meetellen. Dat kan allemaal een belemmering zijn om volop mee te doen in de samenleving.

Talenten
Van Waarde is een nieuw project in de gemeente De Bilt, speciaal voor mensen met beginnende geheugenproblemen. Het geheugen gaat achteruit, maar je waarde en wat je kunt betekenen voor anderen blijft. Als mensen langer actief blijven vertraagt dit het dementieproces en voelen zij zich gewaardeerd en erkend. Dit maakt de thuissituatie ook meer ontspannen. Van Waarde biedt vrijwilligerswerk, passend bij de ervaring, talenten en levenswijsheid van de deelnemer. Er wordt gekeken naar wat men wel kan en men gaat op zoek naar passend vrijwilligerswerk. Werk, dat men vroeger deed, of juist iets heel anders… Veilig, in het eigen tempo en met prettige begeleiding. Er zijn vrijwilligersplaatsen in de natuur, bij lokale bedrijven en bij maatschappelijke organisaties .

Informatie
Voor meer informatie en aanmelding van deelnemers kan contact worden opgenomen met de projectleiders Van Waarde, Marianne Houkamp en Maaike Drok. Ook bedrijven en organisaties, die iets willen betekenen voor deze doelgroep worden uitgenodigd contact op te nemen. Telefonisch 030-7440595 of via mail m.houkamp@mensdebilt.nl of, m.drok@mensdebilt.nl

Van Waarde is een initiatief van MENS De Bilt, Netwerk Ketenzorg Dementie en Warande en wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het fonds NutsOhra.