Nieuwe expositie Galerie Mi

Algemeen Kunst & Cultuur

Op zondag 6 september start een zeer gevarieerde expositie in Galerie Mi, Beethovenlaan 13 in Bilthoven. Er zal tijdens de vernissage live geschilderd worden door Justus Donker en Dali Donker.

Justus Donker is een bekende schilder uit de stroming After Nature. Na het uiteenvallen van de groep begint hij met zijn twee broers het After Nature Collectief. Zij zijn veel in de Verenigde Staten voor tentoonstellingen en de zogeheten "Action Painting" shows totdat in 1998 zijn broer Aad overlijdt. Justus trekt zich terug maar in 2001 gaat hij weer schilderen. In 2011 heeft hij ook mee gedaan aan het programma Sterren op doek.

Dali Donker vormt samen met zijn twee broers Fela en Tun Donker al jaren het Donker Collective. Samen werken zij vaak aan één schilderij ergens op locatie. Hun werken zijn meestal verhalend. Dali Donker presenteert zijn werk sinds begin 2015 met de naam ap!ART. Met ap!ART laat Dali al zijn soorten van kunsten zien. Schilderen, tekenen, beeldhouwen, film en fotografie. Zijn focus ligt nu vooral op schilderen en tekenen. Met kleurige achtergronden en lange lijnen in zijn portretten is zijn stijl herkenbaar als ap!ART. Het kan grof en snel gemaakt zijn maar ook met veel detail. Vader Justus en zoon Dali zullen samen op de vernissage aan één doek schilderen!

Anderen
Er zijn nog meer kunstenaars aanwezig die van alles over hun werk kunnen vertellen. Jan van Strien maakt abstracte bronzen mensfiguren in hun dagelijkse doen en laten. Antoinette Hoff laat haar handen spreken en Marjon van Os maakt naakten van keramiek omdat daarin de eenvoud, het kwetsbare en de puurheid van de mens zichtbaar/voelbaar wordt. Susanne Bagaya laat een heel gevarieerde collectie aan sieraden zien; strak, mooi afgewerkt maar vooral voorzien van een dosis humor. Ook zal er weer werk van Mirande Waterlaat zelf te zien zijn.