Sander de Vos is al jaren één van de vaste vrijwilligers binnen Regio TV De Bilt.
Sander de Vos is al jaren één van de vaste vrijwilligers binnen Regio TV De Bilt.

Uitbreiding activiteiten lokale radio en tv

Algemeen Zakelijk

De lokale omroep in De Bilt verzorgt niet alleen radio- en televisieprogramma's voor iedereen binnen de gemeente, maar zij onderhoudt ook nog eens twee websites met nieuws en activiteiten in De Bilt. De komende jaren wil de omroep haar activiteiten graag uitbreiden.

door Walter Eijndhoven

Sander de Vos, al sinds 2002 actief en één van de vaste vrijwilligers binnen Regio TV De Bilt vertelt: 'Het werk binnen de Regio TV is zeer divers. Wij maken verschillende programma's voor alle geledingen binnen de gemeente. In mijn beginjaren bij de Regio TV maakte ik voornamelijk muziekprogramma's, maar al snel ondernam ik ook andere activiteiten. Tien jaar geleden begon ik een programma, waarbij ik opvallende persoonlijkheden uitnodigde om over hun leven te vertellen. Natuurlijk zijn er niet zoveel opvallende mensen binnen de gemeente dat je dat jaren kunt volhouden en nodigde ik uiteindelijk ook gasten uit buiten onze gemeente, zoals Ilja Gorter, de wijnboer uit Frankrijk die overigens jaren in Maartensdijk heeft gewoond.'

Tussen de bedrijven door worden ad hoc programma's gemaakt, onder andere wanneer Sinterklaas weer in het land verschijnt en onlangs is een uitzending geweest over het 'Vliegende Fort', een bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog. Zo is er voor ieder wat wils op de regiozender.

Ondernemers
In 2008 begon de radiozender Roulette FM met het programma 'Ondernemen in de Regio'. De uitzending werd in de beginjaren gepresenteerd door Henk de Greef, 's morgens van 7.00 tot 9.00 uur. UIteindelijk nam De Vos het stokje over van De Greef en presenteert het programma nu op maandag van 9.00 tot 10.00 uur. De Vos: 'Elke week schuift een ondernemer aan om over zijn of haar bedrijf te vertellen. De muziek tussendoor wordt ook door de ondernemer verzorgd, zodat het hele programma een persoonlijk tintje krijgt'. Hiermee biedt de lokale zender een platform voor alle ondernemers binnen De Bilt, maar ook van buiten de gemeente komen ondernemers aan het woord. Sinds de start van het programma zijn al meer dan 250 ondernemers aan het woord geweest uit De Bilt en directe omgeving.

Zeist
Af en toe is een programma aan een nieuw concept toe en het idee werd geopperd om een televisie-variant van 'Ondernemen in de Regio' te maken. In tegenstelling tot een wekelijks radioprogramma wordt dit dan een maandelijks televisieprogramma. Hierbij bezoekt De Vos met zijn camerateam niet alleen de belangrijkste bedrijfsevenementen en bijeenkomsten in de gemeente De Bilt, maar ook in de gemeente Zeist. Iedere maand kan de kijker dan een compilatie van deze evenementen zien op Regio TV De Bilt en Slotstad TV, de regionale omroep binnen de gemeente Zeist.

Samenwerken
'Regio TV De Bilt en Slotstad TV zoeken elkaar steeds meer op', aldus De Vos. Hij vervolgt: 'Vanuit de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) worden lokale omroepen gedwongen steeds meer met elkaar samen te werken. Van de nu nog bestaande 300 omroepen vindt een reductie plaats naar 150 omroepen, één per 100.000 inwoners'. Gesprekken tussen De Bilt en Zeist zijn al in gang gezet. De Vos: 'Ik hoop dat wij door onze samenwerking met Slotstad TV onze uitzendingen flink kunnen uitbreiden. De tijd zal het leren'.

Ondernemers die graag wat meer willen vertellen over hun bedrijf, kunnen zich aanmelden bij het radioprogramma 'Ondernemen in de Regio', via info@deseomedia.nl