Ted serveert op de gemeentewerf het diner aan een van de castleden van Timon van Athene.
Ted serveert op de gemeentewerf het diner aan een van de castleden van Timon van Athene.

Naast de Buren op locatie

Algemeen Zakelijk

Het ondernemersechtpaar Ted en Debby van der Ham zwaait al jarenlang de scepter in de gezelligste eetgelegenheid van Groenekan. Een echte dorpsbistro waar smakelijk eten tegen een schappelijke prijs het visitekaartje van het bedrijf vormt.

Ook buiten de muren van het restaurant wordt er flink aan de weg getimmerd. Voor Ted vormen de caterings op locatie een enorme uitdaging. 'Alles draait om timing', vertelt Ted. 'Ik vind het onze taak om het opdrachtgevers zo makkelijk mogelijk te maken. Van tevoren gaan we in overleg en bekijk ik de locatie zodat ik kan inschatten wat de mogelijkheden en de onmogelijkheden zijn. Daar stem ik dan de gerechten op af en weet ik precies wat ik mee moet nemen om iets smakelijks op tafel te zetten.'

Uitdaging
Voor het transport van de keuken in Groenekan naar de locatie beschikt Naast de Buren over grote geïsoleerde containers waarin het eten zowel warm als koud vervoerd kan worden. Ted: 'Laatst hebben we op De dag van het aangespannen paard op de Uithof, een evenement waar zo'n 4.000 mensen komen, de catering van de Vip-tent verzorgd. Uit ervaring weet ik dat op zo'n evenement de planning wel eens uit of in kan lopen. Mooi is het als je snel kan schakelen en het zo perfect getimed hebt en alles klaar staat op het moment dat de eerste gasten arriveren.'

Nog zo'n uitdaging was de catering tijdens de voorstelling 'Timon van Athene' door Theater in 't Groen op de gemeentewerf. Voorafgaand aan de voorstellingen zorgde Naast de Buren dat cast en crew een smakelijke hap geserveerd kreeg, maar ook de toeschouwers konden ervoor kiezen om op locatie voorafgaand aan de voorstelling te dineren. Al met al werden er in 1 week tijd een paar honderd couverts uitgeserveerd op de gemeentewerf. Ted: 'Dit soort evenementen vormen wel een soort extra uitdaging. Maar we verzorgen met net zoveel plezier een lunch met luxe broodjes en een kopje soep op kantoor als een uitgebreide barbecue op een feestje. En desgewenst koken we op locatie, ook leuk!'

Lokaal
Plezier in het werk staat bij Naast de Buren voorop en alle initiatieven onderstrepen dat ook. Dat begint al bij de wekelijkse aanschuiftafel met een daghap waarbij mensen elkaar ontmoeten, nieuwtjes uitgewisseld worden en vriendschappen ontstaan. Ted was uiteraard ook te porren voor de organisatie van de LOL. De lokale ondernemerslunch waar het ook draait om luchtige ontmoetingen tussen ondernemers uit de gemeente. Ted is sterk voorstander van lokaal verbinden. Zo gebruikt hij in de keuken graag de honing van de plaatselijke imkers en komen de goudrenetten voor de appeltaart uit de boomgaard op de hoek. Het is niet snel te gek bij Naast de Buren. Voor besloten partijen staan de maandag en de dinsdag gereserveerd en als er iemand invulling aan een thema kan geven dan is het Ted wel.