Dankzij Van Ginkel Tuinspecialisten kunnen op het balkon van Dijckstate de groene vingers aan de slag.
Dankzij Van Ginkel Tuinspecialisten kunnen op het balkon van Dijckstate de groene vingers aan de slag.

Oppottafel voor Dijckstate

Algemeen Ouderen

Tijdens de beursvloer op 2 juni van de Stichting Samen voor De Bilt is een match gemaakt tussen Kees van Ginkel van 'Van Ginkel Tuinspecialisten' en Maaike van Dijk van 'Cordaan'. De inwoners van Dijkstate hadden behoefte aan een oppottafel/werktafel op hun balkon, waar ook met een rolstoel aan gewerkt kan worden. Een mooie klus voor de Biltse tuinspecialisten.

door Walter Eijndhoven

Vrijdag 17 juli in alle vroegte kwam een auto van Van Ginkel Tuinspecialisten voorgereden om een werktafel te plaatsen op het balkon van de 'Dagbesteding' van Dijckstate in Maartensdijk. Kees van Ginkel, eigenaar van Van Ginkel Tuinspecialisten vertelt: 'Tijdens de beursvloer in juni ben ik in gesprek gekomen met Maaike van Dijk van Cordaan. Via haar hoorde ik dat de inwoners van Dijckstate dringend behoefte bleken te hebben aan een werktafel op hun balkon. Mijn bedrijf kon daar wel bij helpen en de match was dus snel gemaakt. Samen met mijn collega Niels Berg ben ik aan de gang gegaan en hebben wij, naast de werktafel, ook nog drie potten met éénjarigen op de tafel gezet om de boel op te fleuren'. Als tegenprestatie heeft Van Ginkel een leuke collage gekregen van de Dagopvang van Dijckstate.

Samen
Via de Stichting Samen voor De Bilt is het de bedoeling dat matches worden gemaakt tussen bedrijven binnen de gemeente en haar inwoners, geheel belangeloos. Van Ginkel: 'Wij staan volledig achter de doelstelling van de Stichting. In het verleden hebben wij ons al eerder ingezet voor het goede doel en hebben wij bijvoorbeeld al eens een terrasje met beplanting aangelegd voor Weltevreden'.

Beursvloer
De Beursvloer is een jaarlijks terugkerend netwerkevenement waar bedrijven en maatschappelijke organisaties elkaar ontmoeten. Bedrijven binnen de gemeente kunnen via de beursvloer hun maatschappelijke betrokkenheid tonen door hun kennis en hun middelen te delen en hun menskracht in te zetten, die de samenleving sterker maakt.