Yvonne Stoelinga is één van de zeven vrijwilligers van de nieuwe vrijwilligersraad.
Yvonne Stoelinga is één van de zeven vrijwilligers van de nieuwe vrijwilligersraad.

Vrijwilligersraad van Mens De Bilt van start

Algemeen

Vandaag, woensdag 1 juli is de officiële start van de nieuwe vrijwilligersraad van Mens De Bilt. Zeven vrijwilligers van Mens De Bilt verenigen zich in de raad om mee te denken en mee te praten over zaken die de vrijwilligers van belang zijn.

Er zijn maar liefst ruim 250 mensen uit de gemeente De Bilt, die zich vrijwillig inzetten om met Mens De Bilt te zorgen voor stevige maatschappelijke ondersteuning. Deze vrijwilligers zijn vanaf 1 juli vertegenwoordigd in de vrijwilligersraad. Zeven personen uit verschillende hoeken van de organisatie geven de vrijwilligers een stem. Zij vertegenwoordigen alle vrijwilligers van Mens De Bilt bij beleid dat hen aangaat, vormen de schakel tussen de vrijwilligers en de organisatie en behartigen de belangen van vrijwilligers.

Waardering
Dat deze vrijwilligers nu een stem krijgen binnen de organisatie is des te belangrijker omdat er zoveel vrijwilligers actief zijn binnen de organisatie. Zo is een grote groep actief als maatje binnen het maatjesproject. Anderen zetten zich in als gastvrouw in een van de servicecentra, organiseren activiteiten of werken in Wijkrestaurant Bij de Tijd.

Feestelijke start
Vandaag is de feestelijke start van de vrijwilligersraad in Wijkrestaurant Bij de Tijd. Met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst gaat de nieuwe vrijwilligersraad officieel van start. Directeur Evelien Ribbens: 'Vrijwilligers zijn ongelooflijk belangrijk voor ons en voor de mensen die we ondersteunen. Het overleg met de vrijwilligersraad is een goede manier om vrijwilligers nog meer te betrekken en samen met hen over ons werk te praten en ideeën te ontwikkelen.'

Schakel
Yvonne Stoelinga is één van de zeven vrijwilligers van de nieuwe vrijwilligersraad. Zij werkt als vrijwillig consulent bij de vacaturebank van de vrijwilligerscentrale. 'Ik vind het belangrijk omdat er ontzettend veel vrijwilligers actief zijn bij Mens. Zij moeten het naar hun zin hebben, zodat ze hun werk kunnen blijven doen. Wij kunnen als vrijwilligersraad de schakel zijn tussen de vrijwilligers en de organisatie.'