Met veel kunst- en vliegwerk werd de 2-0 voorkomen.
Met veel kunst- en vliegwerk werd de 2-0 voorkomen. (foto Henk Willemsen)

FC De Bilt pakt drie punten

Zaterdag 23 maart kwam het Veenendaalse vv De Merino’s op bezoek. De Veenendalers zijn de derde periode vorige week begonnen met een 5-0 overwinning en willen net als FC De Bilt kans maken op de periodetitel.

De toeschouwers waren nog niet goed en wel gesetteld of Tycho de Wit gaf een prachtige pass op Youness Akhiat die hierdoor alleen voor de keeper kwam en heel adequaat de 1-0 scoorde. Kort daarna had Youness de kans op 2-0, maar het kan niet altijd prijs zijn. Het duurde ongeveer een half uur toen de 2-0 door Kjeld van der Sanden werd gemaakt, nadat de keeper eerst drie pogingen uit het doel werkte. Kort daarna kopte de tegenstander de bal perfect binnen, waarbij Menno Vink kansloos was: 2-1.

Kort na rust trok de scheidsrechter een tweede gele kaart voor een overtreding van Jonas Deelen, waardoor deze van het veld werd gestuurd. Vanaf minuut 52 stond FC De Bilt voor de moeilijke opgave om de kleine voorsprong te verdedigen. De Merino’s deden er alles aan om de gelijkmaker te scoren. Ze speelden goed, combineerden prima, schoten geregeld op het doel, maar de schoten vlogen veelal over of werden netjes door Menno onschadelijk gemaakt.

De Biltse verdediging stond als een huis en met het inbrengen van Steven van den Berg was er ook voldoende lengte om de goede koppers uit Veenendaal af te stoppen. Een kwartier voor tijd was er een goede uitbraak van De Bilt. Quinten de Vries sneed aan de linkerkant door de verdediging en legde de bal perfect breed op Kjeld. Helaas schoot Kjeld iets te gehaast om de keeper te verschalken. De tegenstander kreeg nog ruim tien minuten extra speeltijd naast de 90 minuten daarvoor om de gelijkmaker te scoren. Langer dan minuut 101 kon het niet duren; de scheidrechter floot af. Een zwaarbevochten overwinning.