Dancing Queen in de tent voor Jagtlust.
Dancing Queen in de tent voor Jagtlust.

Act Now haalt ruim 50.000 euro op

Algemeen Algemeen

door Walter Eijndhoven

Act Now is inmiddels een begrip in Bilthoven en omgeving. Alweer voor het achtste jaar organiseerde Rotary Club Groot Bilthoven, op vrijdag 15 en zaterdag 16 juni een spetterend tweedaags evenement, in een opvallende en stijlvolle tent op het terrein voor Jagtlust in Bilthoven.

Doel van Act Now is zoveel mogelijk geld inzamelen voor drie goede doelen. Vrijdagavond stroomde de tent al snel vol met leden van de overige serviceclubs in gemeente De Bilt. Volgens traditie staat de vrijdagavond in het teken van de lokale gemeenschap.

Dancing Queen
Zaterdagavond was echter dé avond voor de Rotaryleden met hun genodigden. Meer dan 320 gasten gaven acte de présence op deze geweldige avond, met als thema: ' Dancing Queen' . Uitgedost als Agnetha, Annifrid, Benny of Björn stroomde het publiek vanuit de wijde omgeving toe, om te genieten van goede muziek, lekker eten en te kunnen bieden op de vele kavels, voor drie goede doelen. 'Onze goede doelen zijn dit jaar Academisch Hospice Demeter in De Bilt, de Voedselbank in De Bilt en de Prinses Màxima Manege in Den Dolder', vertelt voorzitter Frank de Beun. En geboden werd er voor deze drie doelen. De ene na de andere kavel werd bij opbod verkocht. Er was dan ook van alles om op te bieden: een boottocht met een lemsteraak, coolsculpting behandeling, groepsles kickboxen, 2x viergangendiner, rijden met een Lexus, Sint en Piet op bezoek, een horloge van IWC (Portofino), drie dagen naar Ibiza, grote flessen champagne, meerijden met de Tulpenrally en nog veel meer.

Vangnet
Vorig jaar leverde Act Now bijna 60.000 euro op, dus de verwachtingen waren hoog gespannen. Vertegenwoordigers van de drie goede doelen waren uiteraard op deze avond aanwezig. De Beun: 'Demeter is een van de goede doelen die Rotaryclub Groot Bilthoven al jaren steunt. Wij zijn er dan ook trots op de afgelopen jaren al meer dan 300.000 euro te hebben ingezameld. Wij kiezen er bewust voor om lokale goede doelen te steunen. De Voedselbank steunen wij dit jaar ook met een bedrag. Voedselbank-voorzitter Jolanda van Hulst: 'Geweldig, zo'n avond. Wij vormen een vangnet voor mensen die ons hard nodig hebben en de Rotaryleden en genodigden vormen voor ons een vangnet'. Vrijwilligers van de Voedselbank De Bilt helpen wekelijks meer dan 70 gezinnen met de uitgifte van voedselpakketten. Deze deelnemers zijn in financiële problemen geraakt en hebben wekelijks te weinig geld over omm voedsel te kopen. De Voedselbank heeft als doel om hulpbehoevenden aan voedsel te helpen en verspilling van voedsel tegen te gaan.

Tractor
Thomas Posthumus Meyjes was met bestuursleden aanwezig vanuit de Prinses Màxima Manege, een erkend hippisch therapeutisch centrum voor mensen met een beperking. De manege biedt verschillende therapieën te paard en ook huifbedrijden voor mensen, die rolstoel- of bedgebonden zijn. Posthumus Meyjes: 'Fijn dat de Rotary ons ook dit jaar weer steunt. Met de opbrengsten van vorig jaar konden wij de keuken en de kantine vernieuwen, het gebouw laten isoleren en LED-verlichting laten aanbrengen. De Rotarians doen daarnaast regelmatig klussen voor ons op de manege. En dat wij dan dit jaar ook weer ondersteuning krijgen, is toch super'. Ook dit jaar heeft de manege weer het een en ander op haar program staan. Posthumus Meyjes: 'Onze vrijwilligers maken de stallen schoon en moeten de mest naar een plek verderop vervoeren. Best zwaar werk. Nu komt echter een schuur te staan op de plek waar de mesthoop ligt en moeten de vrijwilligers nog verder rijden met de kruiwagens. Wij willen dit jaar dan ook graag een tractor aanschaffen. Een mooi investering, vooral voor onze vrijwilligers'. Drie weken geleden zijn wij nog een kijkje wezen nemen op de manege en dankzij de giften ziet de manege er tiptop uit', vult De Beun aan. Tussen de acts door werd dan het uiteindelijk opgehaalde bedrag bekendgemaakt: 50.500 euro. Een bedrag waar deze drie goede doelen weer heel wat mee kunnen doen. (Kijk voor meer foto's op www.vierklank.nl)

Dancing Queen in de tent voor Jagtlust.
Act Now, een feest van eten, drinken, dansen en bieden.
Blij met de totale opbrengst van € 50.500.
Vertegenwoordigers van alle drie goede doelen zijn stijlvol aanwezig tijdens Act Now.