Dat wil ik 'effe' kwijt…

Algemeen Dat wil ik effe kwijt.....

Sticker erop en deuren dicht?

Een maand geleden ging ik langs de deuren met een collectebus. Ik zal u het collectethema besparen, want dat doet niet ter zake. Mij gaat het zeer ter harte. Daarom heb ik me alweer aangemeld voor volgend jaar. Wel vraag ik me nu af of dat een goed idee is.

Tijdens mijn genoeglijke zomeravondwandeling - het was de laatste collecteactie van het seizoen was mij door de inzamelcoördinator verzekerd - werd ik op een groot aantal adressen afgeschrikt door een deursticker. Die vermeldde streng dat verkoop, verkondiging noch collecte aan betreffende voordeur welkom was. Tot mijn verrassing bleek diezelfde sticker tegen het bedrag van 2 euro 50 verkrijgbaar bij de lokale kantoorboekhandel. Er is kennelijk vraag naar.

De eerlijkheid gebied dat ook ik in de verleiding ben gekomen om deze preventieve tekst op mijn deurpost te kleven. Aanleiding: nee dank u, ik hoef geen gratis dak-inspectie en mijn dakgoten zijn al schoon. Nee dank u, meneer en mevrouw, ik ben mijn eigen Wachttoren.

Spreekwoordelijke druppel was dat ik, subsidieverstrekker van een aantal Derde Wereldhulpprogramma's ronduit verontwaardiging ontmoette. Want ik had het gewaagd om niet te willen inschrijven voor een maandelijkse afschrijving. De tablet van betreffende jongeman kwam me bekend voor. Daar lopen de energie-overstapspecialisten, aan de deur te verwachten vanaf september, ook de verkoopadressen mee af.

Het noodfonds waar hij de zomerhitte mee trotseerde zie ik inmiddels wekenlang op álle tv-stations kapitalen uitgeven aan reclamegelden. Strijkstok? Ik baal van mijn achterdocht maar kennelijk is die gewekt.

Sticker of geen sticker, wat vindt u ervan?

Veroniek Clerx De Bilt