De snelheidsaanwijzingen worden aangepast.
De snelheidsaanwijzingen worden aangepast.

Snelheid op Tolakkerweg beperkt

Algemeen Algemeen

Deze week wordt de maximum snelheid op de N417 tussen Hollandsche Rading en Maartensdijk verlaagd van 80 naar 60 km/h.

Sinds 2010 heeft Veilig Hollandsche Rading zich er bij de provincie Utrecht en de gemeente De Bilt sterk voor gemaakt om die verlaging in te voeren. De invoering was al in 2014 toegezegd; echter de uitvoer van de werkzaamheden liet steeds op zich wachten.

Deze week (16/17 juli) zal de aannemer de eerste stap van de geplande werkzaamheden uitvoeren, die voornamelijk bestaat uit aanpassing van belijning en bebording. De effecten van die aanpassing - in samen-gang met intensievere snelheidscontroles door het Openbaar Ministerie - zullen de basis zijn voor evaluatie en eventuele verdere aanpassingen om er uiteindelijk voor te zorgen dat vooral de snelheid bij het ingaan van de bebouwde kom bij beide kernen beteugeld wordt. Als over enkele jaren blijkt dat de effecten niet voldoende zijn zullen verdere aanpassingen in het traject uitgevoerd worden. Men kan dan denken aan drempels en versmallingen.

Met dank aan Justus Rijke, Aimee Molleman, Klaas de Vries (hij mag het helaas niet meer meemaken) en natuurlijk de teams bij de provincie Utrecht en gemeente De Bilt.  (Rob Adriaansen)