Elk half uur is er een spannende Lukkie Duck Race met winnaars van één van de vele mooie prijzen.
Elk half uur is er een spannende Lukkie Duck Race met winnaars van één van de vele mooie prijzen.

De Lukkie Duck Race in de startblokken

Algemeen Sport

Op Koningsdag wordt het startschot gegeven voor de Lukkie Duck Race-promotiecampagne door wethouder Madeleine Bakker in zowel Bilthoven als Maartensdijk. Dan start de verkoop van badeendjes inclusief lot door winkeliers uit onze gemeente en door Lions Club de Bilt-Bilthoven.

Het wordt op 1 juli een groots familiefeest met muziek, eettentjes, een gezellige bar en kinderspelen. De Brandweer Maartensdijk zal aanwezig zijn om met de brandweerspuit en pompen om de duizenden eendjes in beweging te krijgen.

Kleurrijk schouwspel
De Lukkie Duck Race wordt mogelijk gemaakt door de bijdrage en inspanning van veel sponsoren. Om hun onmisbare bijdrage op ludieke wijze onder de aandacht te brengen wordt als laatste race een bedrijfseendenrace georganiseerd. Dit is een race van grote gekleurde badeenden waarbij ieder bedrijf naar eigen inzicht zijn bedrijfseend mag pimpen en aankleden. Voor de winnaar wacht een barbecue festijn voor het personeel (aangeboden door Slagerij Zweistra).

De opbrengst van de Lukkie Duck Race komt ten goede aan twee goede doelen: extra geld voor de renovatie van het dorpshuis De Vierstee te Maartensdijk, en Fight for Sight, staaroperaties in Nepal.

De eerste loten kunnen op Koningsdag worden gekocht. De wethouder en het promotieteam komen met een gele reuzebadeend om 14.30 uur bij de Maartensdijkse voetbalclub SVM, en om 16.00 uur bij gemeentehuis Jagtlust.

Activeer uw loten
Om winnaar te kunnen worden, moet je eerst voor drie euro een lot kopen en dit op www.lukkieduckrace2017.nl activeren. Het lot wordt dan gekoppeld aan een race-eend. Pas dan race je mee met je eigen Lukkie Duck. Per lot krijg je er een gratis badeendje bij. Er zijn zes verschillende soorten badeendjes zodat je voor een setje kunt sparen.

Wie een lot heeft gekocht, maakt kans op onder meer een e-bike ter waarde van 1750,- euro, gesponsord door de Rabobank en voor een aanzienlijk deel aangeboden door Bikeshop Loosdrecht, 25 boodschappenpakketten, elk ter waarde van 25,- euro en beschikbaar gesteld door de Jumbo in Maartensdijk, en twee volgroeide bomen, ter beschikking gesteld door Copijn uit Groenekan.

Op 1 juli zullen 4000 badeenden de strijd aanbinden in een 40 meter lang waterbassin op het Maertensplein in Maartensdijk.
Afbeelding