Coen en Linda heffen het kopje op hun 1-jarig bestaan.
Coen en Linda heffen het kopje op hun 1-jarig bestaan.

Cafetaria Coen bestaat één jaar

Algemeen Algemeen

door Walter Eijndhoven

Zaterdag 1 oktober bestaat Cafetaria Coen aan de Kerkdijk 3A in Westbroek precies een jaar. Daar wordt natuurlijk niet zomaar aan voorbij gegaan. Iedere klant die op deze heuglijke dag een bestelling plaatst, krijgt van eigenaren Coen van Dijk en Linda Klaucke een glas prosecco aangeboden.

Het is alweer een jaar geleden dat de opening van de cafetaria in Westbroek groots werd gevierd. Coen: 'Ja, dit eerste jaar is voorbijgevlogen. Vorig jaar, donderdag 1 oktober, openden wij onze eigen cafetaria. Een droom die uitkwam. Na altijd voor anderen te hebben gewerkt, waren wij eindelijk eigen baas'.

Horecatrends
In de loop van de tijd is er wel het één en ander veranderd. In februari zijn Cor en Cobi verhuisd naar Beesd en hebben Coen en Linda hun intrek genomen in het huis achter de cafetaria. Maar dat is niet alles. Met nieuwe concepten timmeren Coen en Linda flink aan de weg. Coen vertelt: 'Als cafetaria willen wij meedoen met de nieuwste horecatrends. Afgelopen Kerst hebben wij voor zelfgemaakte salades gezorgd voor onze klanten. Zij waren zo tevreden over deze service, dat wij dat dit jaar willen herhalen. Verder hebben wij een nieuw broodjesconcept. Deze zijn vers afgebakken en luxe belegd, met onder andere carpaccio en zalm. Ook verkopen wij warme appelbollen, vers van bakker Smolders'. Linda vult aan: 'Naast het bestaande assortiment voor cafetaria, bieden wij onze klanten ook gezonde producten aan, zoals diverse salades, vers geperste jus d'orange en onbewerkte verse oerfriet. Je moet met de tijd meegaan, nietwaar?'

Frisse look
Alles in de zaak ziet er netjes uit. Sinds 1 september is de menukaart vernieuwd, met een modernere, frisse "look". Coen: 'Door het verbreden van ons assortiment, het afgelopen jaar, waren wij toe aan een nieuwe menukaart'. Beide ondernemers zijn ook actief op Facebook, op hun eigen website en adverteren vanaf 1 oktober in De Vierklank. Linda: 'Dat klopt. Elke eerste Vierklank van de maand adverteren wij op de achterpagina van de krant. Na een mooie zomer, waarbij wij elke maandag geopend waren, zijn wij vanaf nu gesloten op maandag. Graag nodigen wij iedereen uit om ons jubileum te komen vieren met een glaasje prosecco'.