Bert Keller
Bert Keller

Nieuwe expositie Art Traverse

Algemeen Kunst & Cultuur

Vanaf zondag 18 september is er weer een Art Travese expositie in het gemeentehuis in Bilthoven. Tijdens deze duo-expositie wordt in het kader van de 'Maand van de Grafiek' werk getoond van Bert Keller en beelden en penningen van Willem Noyons. De opening wordt verricht door em. prof. dr. Dop Bär, voorzitter van het bestuur van het Museum voor hedendaagse Aboriginal-kunst in Utrecht.

Eén van de exposanten is Bert Keller (1954); een graficus pur sang, die zich al tijdens zijn opleiding (ABK, Utrecht) specialiseerde in grafiek als autonome kunstvorm. Het werk dat tijdens deze tentoonstelling te zien is, wordt gekarakteriseerd door motieven uit de natuur, die soms tijdens reizen, soms gewoon in eigen tuin zijn aandacht trokken. Deze bomen, bloemen of planten geeft hij weer met behulp van uiteenlopende grafische technieken, zoals mezzotint, vernis-mou en fotopolymeer.

Op deze duo-expositie is ook werk van ontwerper en beeldend kunstenaar Willem Noyons (1956), die sinds 1982 zijn atelier en ontwerpstudio aan de Biltstraat in Utrecht heeft. Noyons is met zijn team als ontwerper actief op veel verschillende terreinen. Soms betreft het unica, soms grotere series met oplagen van vele duizenden. De studio ontwerpt en produceert voor een scala van opdrachtgevers; bedrijven, instellingen en particulieren. Opvallend is de diversiteit aan technieken en materialen, de fijnzinnige aandacht voor de vormgeving en de geestigheid in sommige ontwerpen.