Utrechts Landschap waarschuwt hondeneigenaren in het gebied. [foto Reyn Schuurman]
Utrechts Landschap waarschuwt hondeneigenaren in het gebied. [foto Reyn Schuurman]

Hond overleden door vergif

Algemeen

door Henk van de Bunt

Het Utrechts Landschap plaatste donderdag waarschuwingsborden voor hondeneigenaren in het natuurgebied rond de ijsbaan in Bilthoven. Hier raakten afgelopen week twee honden vergiftigd. Het gaat om de Biltse Duinen en Houdringhe. Eén van de honden is inmiddels overleden.

'Wij hebben bordjes opgehangen om hondeneigenaren te laten weten, dat dit is gebeurd', aldus Kim Slaats van het Utrechts Landschap jl. vrijdag. Zij adviseert mensen hun hond in dit hondenlosloopgebied in de gaten te houden en erop toe te zien, dat de honden niets eten en wanneer een hond ziek wordt het zaak is, dat mensen met het dier naar de dierenarts gaan.

Politie
Wie iets verdachts ziet moet de politie bellen. Die heeft de zaak in onderzoek. Het Utrechts Landschap heeft acht bordjes bij de toegangsborden van natuurgebieden Biltse Duinen en Houdringhe aan laten brengen. Kim Slaats: 'De terreinbeheerder maakte zo iets nog niet eerder mee. Het gevaar is er niet alleen voor honden maar ook voor reeën en andere dieren. Wij willen dat mensen veilig gebruik kunnen maken van onze natuurgebieden'. Inmiddels is bekend dat een hond is overleden aan vergiftigde macaroni.