De teams van Coesfeld en Bilthoven
De teams van Coesfeld en Bilthoven

Jumelage Golfwedstrijd

Algemeen Sport

Een 20-jarige en springlevende traditie is het jaarlijkse golfevenement/Freundschaftsturnier van Golf & Country Club 'De Biltse Duinen' en Golfclub Coesfeld in het kader van de stedenband tussen beide gemeenten.

Jaarlijks spelen teams van 12 spelers afwisselend in Bilthoven en Coesfeld tegen elkaar om een wisselbokaal. Uit de lijst van winnaars op deze bokaal blijkt dat de beker vaker in Coesfeld dan in Bilthoven heeft gestaan. Vorig jaar werd de bokaal echter tijdens een zonovergoten thuiswedstrijd door Bilthoven gewonnen.

Op 21 augustus jl. reisde het team van De Biltse Duinen in alle vroegte naar Coesfeld in Duitsland om de bokaal te verdedigen. Voor de Bilthovenaren, die gewend zijn om op hun kleine par3 baan te spelen, is de fraaie en lange Coesfeldse baan een echte uitdaging. De spanning was daarom voelbaar toen teamleider Gerhard Drerup de uitslag bekend maakte. Bij de prijsuitreiking bleek dat het koppel Mario en Sieglind Malavasi de beste score had behaald. Het beste resultaat van de Biltse Duinen werd behaald door het koppel Angelique Sibon en Rik Hees. De totaalscore voor Coesfeld bedroeg 211 stableford punten tegen 174 punten voor Bilthoven, zodat de wisselbokaal wederom in Coesfeld achter moest blijven.

Na de traditionele uitwisseling van cadeautjes - die vanuit Nederland in het teken stonden van het 30 jarig bestaan van Golfclub en Golfpark De Biltse Duinen - keerde het team ondanks het verlies tevreden huiswaarts. Zij konden terugkijken op een zeer geslaagde dag en zijn vast voornemens om de wisselbokaal volgend jaar in Bilthoven terug te veroveren.           (Bert van Klingeren)