Het wordt weer druk tijdens de Wielerronde van Westbroek.
Het wordt weer druk tijdens de Wielerronde van Westbroek.

Ook jeugd bij wielerronde Westbroek

Algemeen Sport

De Wielerronde van Westbroek is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een begrip in Westbroek en daar buiten. Dit jaar gaat op zaterdag 27 augustus om 16.00 uur de zevende editie van start.

Zowel de goedgetrainde liefhebbers als de meer recreatieve fietsers zullen zes plaatselijke ronden afleggen onder aanmoediging van veel dorpsgenoten. Het belooft weer een gezellig spektakel te worden met o.a. gratis bitterballen, live koersverslag, muziek en nog veel meer. Voor de kinderen gaat het kinderplein met diverse springkussens al om 14.00 uur open.

Jeugd
Nieuw dit jaar is echter dat het evenement al op de vrijdagavond ervoor start bij het Dorpshuis. Op 26 augustus om 19.00 uur start de jeugdwedstrijd voor deelnemers van 7 tot en met 11 jaar. Na de huldiging van deze jonge talenten volgt er vanaf 19.45 uur een individuele tijdrit. Een deel van het startveld dat zaterdag ook actief is zal proberen om zo snel mogelijk een parkoers van ongeveer 8 km af te leggen. Rond 21.00 uur is de uitslag bekend en kan er nog lang nagepraat worden tijdens een dorpsborrel in het Dorpshuis.  

De startlijst is al bijna vol, dus voor deelname moet je snel zijn. Mail dan naar info@wielerrondewestbroek.nl of kijk op de website www.wielerrondewestbroek.nl.