Inspectie en onderhoud op hoog niveau aan de Maartensdijkseweg.
Inspectie en onderhoud op hoog niveau aan de Maartensdijkseweg.

Bomen krijgen onderhoudsbeurt

Algemeen Natuur & Milieu

Diverse bomen in Maartensdijk en Westbroek zijn toe aan een onderhoudsbeurt. Tussen 13

juli en 5 augustus kan dit voor enige verkeershinder zorgen. Houdt u er rekening mee, dat u soms moet omrijden om op uw bestemming te komen. Sommige wegen worden tijdelijk afgesloten om de werkzaamheden veilig en snel te kunnen uitvoeren. Woningen blijven bereikbaar en ook de bussen blijven rijden.

Het is voor iedereen belangrijk om onze bomen in goede conditie te houden. Daarom doet de gemeente elk jaar onderzoek naar de staat van de bomen en bepalen we welke bomen een onderhoudsbeurt nodig hebben. Er worden dode takken en takken die te laag hangen of andere problemen veroorzaken voordat ze gevaar op kunnen leveren verwijderd. De werkzaamheden vinden plaats tussen 7 uur 's morgens en 7 uur 's avonds. Bewoners langs de straten waar aan bomen onderhoud gepleegd wordt, zijn hierover per brief geïnformeerd. Kijk voor meer informatie op www.debilt.nl/projecten.

Planning
In deze periode werkt boomverzorgingsbedrijf Nationale Bomenbank uit Bleskensgraaf in de volgende volgorde:

  • Maartensdijkseweg tot en met de Prof. Bronkhorstlaan: week 29
  • Dorpsweg tot Koningin Wilhelminaweg: week 30
  • Achterweteringseweg en Dr. Welfferweg: week 31

Onvoorziene omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat hiervan afgeweken moet worden. Om het (doorgaande) verkeer zo min mogelijk te hinderen, hebben we er voor gekozen om het onderhoud te plegen in de school- en bouwvakvakantie. Informatie: Ton van den Brink, Medewerker Beheer Openbare Ruimte, tel. 030 22 89 624, E-mail t.vandenbrink@debilt.nl