De parallelweg wordt ter hoogte van de Nieuwe Weteringseweg 165 in westelijke richting afgesloten voor gemotoriseerd verkeer tussen 7.00 en 9.00 uur in de ochtend.
De parallelweg wordt ter hoogte van de Nieuwe Weteringseweg 165 in westelijke richting afgesloten voor gemotoriseerd verkeer tussen 7.00 en 9.00 uur in de ochtend.

Einde aan sluipverkeer Nieuwe Weteringseweg 

Algemeen Algemeen

Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht hebben op 7 juni 2016 een verkeersbesluit genomen over verkeersmaatregelen ten behoeve van het tegengaan van sluipverkeer op de parallelweg langs de Nieuwe Weteringseweg N234.

Fietsers en bromfietsers maken gebruik van de parallelweg langs de Nieuwe Weteringseweg, N234. Sluipverkeer zorgt in de ochtendspits soms voor gevaarlijke situaties voor met name schoolgaand fietsverkeer. De parallelweg wordt ter hoogte van de Nieuwe Weteringseweg 165 in westelijke richting afgesloten voor gemotoriseerd verkeer tussen 7.00 en 9.00 uur in de ochtend. Deze afsluiting geldt niet voor brommobielen en landbouwverkeer. De afsluiting wordt m.b.v. borden aangegeven. Om te voorkomen dat sluipverkeer bij de Eijckensteinselaan de parallelweg op rijdt, wordt daar een vooraankondigingsbord geplaatst.

Beukenburgerlaan
De middenasmarkering op de hoofdrijbaan ter hoogte van de Beukenburgerlaan wordt aangepast zodat deze identiek wordt aan de middenasmarkering bij alle andere doorsteken tussen hoofdrijbaan en parallelweg. Het aanpassen van de middenas heeft als gevolg dat verkeer niet meer mag afslaan naar de parallelweg. De effecten van deze maatregel zijn dat het sluipverkeer in westelijke richting in de ochtendspits een overtreding begaat. Tevens zullen weggebruikers, uitgezonderd de bewoners van de Beukenburgerlaan en westelijk van de Beukenburgerlaan, met een gemotoriseerd voertuig niet in de ochtendspits tussen 7.00 en 9.00 uur vanaf de Beukenburgerlaan in westelijke richting rijden. De bewoners van de Beukenburgerlaan en westelijk van de Beukenburgerlaan mogen vóór 9.00 uur vanaf hun eigen erf zowel oost- als westwaarts rijden.
Met deze maatregelen worden tevens een betere leefbaarheid, ruimtelijke kwaliteit en bereikbaarheid rond de parallelweg gerealiseerd.
 

De middenasmarkering op de hoofdrijbaan ter hoogte van de Beukenburgerlaan wordt aangepast.