V.l.n.r. Ted van der Ham (Naast de Buren), winnares Danielle van Baaren en Bas van Loo.
V.l.n.r. Ted van der Ham (Naast de Buren), winnares Danielle van Baaren en Bas van Loo.

Winnaar bij Van Loo gaat eten bij 'Naast de Buren'

Algemeen Algemeen

Danielle van Baaren uit Bilthoven is de eerste gelukkige winnares. Ze krijgt hier een waarde check aangeboden door Kwaliteitsslagerij van Loo voor een diner voor twee personen bij Dorpsbistro 'Naast de buren' in Groenekan.

door Henk van de Bunt

Kwaliteitsslagerij van Loo aan de Hessenweg in De Bilt heeft deze contest in het leven geroepen om mensen lekkerder en bewuster te laten genieten van hetzelfde stukje vlees. 'Het idee is ontstaan in de winkel, door dat klanten aan elkaar vertelden wat ze met een product allemaal voor een gerechten gingen maken. Dus waarom dit niet delen met veel meer mensen: je koopt hetzelfde stukje vlees maar waarom eet de ene klant dan lekkerder dan de andere?' aldus Bas van Loo. 'Dit idee is verder uitgewerkt en heeft geleid tot deze Facebook-actie'.

Maand
Iedere maand is er een vleesproduct als thema en iedereen kan dan zijn recept insturen via Facebook. Hier kunnen de ingezonden recepten door iedereen worden gezien en tot nieuwe ideeën brengen, zodat je met hetzelfde product nog lekkerder kunt eten. Uit deze ingezonden recepten wordt dan door Kwaliteitsslagerij van Loo en een lokale Chef-kok een winnaar gekozen, die hiervoor als beloning een diner voor twee personen krijgt aangeboden.

Broodpudding
Het recept van de winnaar Danielle van Baaren: Ingrediënten: 1 tl vanille-aroma, 300 ml melk, 4 eieren, 100 g suiker, 250 ml room, 1 el boter, 500 g krenten-rozijnenbrood (in lange plakken gesneden), 115 gr. grof-gehakt. Extra: cakevorm van 1,5 liter + aluminiumfolie + bakblik. Verwarm de oven voor op 150 C. Verwarm de melk en het vanille-aroma in een pannetje. Klop ondertussen de eieren met de suiker tot een romige, lichtgele crème. Giet de vanillemelk al roerende bij de eier-crème en roer de room erdoor. Vet de cakevorm in met de boter en maak laagjes afwisselend van krentenbrood, vanilleroom en gehakt. Begin elke laag met brood. Ga zo door tot de vorm gevuld is. Dek de vorm af met aluminiumfolie en zet deze in een bakblik. Zet het bakblik in de oven en giet er zo veel heet water in tot de cakevorm half onder staat. Sluit de oven en gaar de broodpudding ca. 60 minuten. Laat de pudding afkoelen op kamertemperatuur en zet de vorm daarna nog een uur in de koeling. Stort de pudding op een plank en snijd er dikke plakken van.