Zonder problemen met de rolstoel de bus in.
Zonder problemen met de rolstoel de bus in.

Rode Kruis naar Sail

Algemeen Ouderen

Vrijdag 21 augustus was het Rode Kruis afdeling De Bilt te gast bij Sail Amsterdam, het grootste publieksevenement van Nederland. Sail vindt eens in de 5 jaar plaats en in 2015 was het de 9e editie van dit grote evenement.

door Henk van de Bunt

Vijf dagen lang vormde de Amsterdamse IJhaven het decor voor een levendig programma vol muziek, cultuur en nautische rijkdom. Tijdens Sail 2015 waren weer talloze schepen te bewonderen. Het Rode Kruis Amsterdam voer met 6000 kwetsbare gasten mee met SAIL. Daarnaast zetten 253 hulpverleners zich in om Eerste Hulp te verlenen langs de IJ-oever, op een Eerste Hulp Post of op een Rode Kruis-bike. De Bijzondere Vaarten werden aangeboden aan kwetsbare mensen, die zonder hulp niet aan SAIL deel kunnen nemen, zoals mensen met een beperking, chronische ziekte, of mensen die kampen met armoede of een sociaal isolement.

Mogelijk
Om 10.00 uur vertrok een aantal gasten vanuit Toutenburg in Maartensdijk met de touringcar naar het Rode Kruis gebouw in De Bilt van waar om 11.00 uur een gezelschap van 50 personen vertrok naar de hoofdstad. De Biltse afdeling had deze aanbieding ontvangen van het Rode Kruis Amsterdam en de Rotary Club Nieuwendam (Stadsdeel Amsterdam-Noord van de gemeente Amsterdam) sponsorde het lunchpakket.