Tot ieders genoegen trakteerden acteurs en medewerkers van de toneelvereniging de Zonnebloemgasten in de pauze op koffie met wat lekkers. Na afloop was er nog een drankje waaronder het bekende glaasje advocaat. (foto Joke Calis)
Tot ieders genoegen trakteerden acteurs en medewerkers van de toneelvereniging de Zonnebloemgasten in de pauze op koffie met wat lekkers. Na afloop was er nog een drankje waaronder het bekende glaasje advocaat. (foto Joke Calis)

Toneelvereniging Westbroek speelt 'De Beautysalon van Tante Bella'

Cultuur

door Walter Eijndhoven

Toneelvereniging Westbroek speelde zaterdagmiddag 8 februari in het Dorpshuis in Westbroek de uitvoering van het toneelstuk 'De Beautysalon van Tante Bella' voor de Zonnebloem, afdeling Maartensdijk, De Bilt en Zeist. Het toneelstuk bestaat uit twee bedrijven en is geschreven door Henk Roede.

'Wij hebben weer een leuk toneelstuk gevonden, met bijzonder veel acties', vertelt Hendrik-Jan Nap. 'Begin november is onze cast alweer bijeengekomen om alles door te nemen. En in december begon de repetitie. Door alles wat er gebeurt, staat deze uitvoering weer garant voor een gezellige middag. Wij hebben natuurlijk veel tekst om in te studeren, dus als je de tekst een keer vergeet, dan hebben wij altijd nog onze soufleuse Nelleke. Ergens bovenin verstopt fluistert zij je dan de tekst in. Helaas versta je niet altijd wat jou wordt ingefluisterd en schreeuwt zij wat harder. Het publiek hoort dat ook weleens, maar wat geeft dat. Het gaat erom dat je plezier hebt'. 'Van bovenaf heb ik een goed uitzicht over het toneel, zodat ik te allen tijde weet wie mijn hulp nodig heeft', vult Nelleke aan.

Toneelstuk

De tante, tante Bella van Berend en Willem is overleden. Berend en Willem hebben hier niet zo erg om gerouwd, want een band met tante hadden zij niet. Sterker nog, eigenlijk zijn zij wel blij met haar overlijden, want zij hebben nu een erfenis. Deze erfenis bestaat uit een verpauperde beautysalon. Berend is ervan overtuigd dat de beautysalon met een likje verf en wat kleine aanpassingen voor goud geld te verkopen is. Maar is dit wel een goed plan? Immers, tot de verkoop moet de beautysalon wel gewoon doordraaien en is er wel personeel nodig. En dan is er nog een probleem. Zijn zij wel de enige erfgenamen? Nap: 'Al met al zijn er problemen genoeg voor Berend en Willem. De problemen in deze klucht veroorzaken weer de meest absurde situaties'.

Vrijdag 14 februari en zaterdag 15 februari vinden nog twee voorstellingen plaats in het Dorpshuis, Pr. Christinastraat 2 in Westbroek. Aanvang 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.15 uur. Tijdens de pauze is er een verloting voor het goede doel, met leuke prijzen.

De cast zorgt weer voor veel plezier tijdens de uitvoering.