Leerlingen van de Julianaschool en Werkplaats Kindergemeenschap op de trap in Het Lichtruim.
Leerlingen van de Julianaschool en Werkplaats Kindergemeenschap op de trap in Het Lichtruim.

Muziekvoorstelling Caravan

Algemeen

Maandag 10 februari bezocht wethouder Dolf Smolenaers de theatrale muziekvoorstelling Caravan in het Lichtruim in Bilthoven: een voorstelling van theatergroep Oorkaan, die 1000 leerlingen uit groep 3 en 4 van alle basisscholen uit gemeente De Bilt meeneemt naar de wereld van muziek en verbeelding.

Oorkaan maakt met topmusici theatrale concerten voor een jong publiek en richt zich op het mondiale klassieke repertoire met muziek uit de hele wereld van vroeger en nu. Muziek schept ruimte voor verbeelding en verwondering. Door concerten in theatrale en verrassende vormen te presenteren, wordt het luister- en verbeeldingsvermogen van het kind gestimuleerd. Caravan is een muzikale zoektocht naar de klank van thuis met Arabische, Ierse en Turkse klanken gemengd met klassieke muziek en jazz.

Voorstelling

Maandag woonden leerlingen van de Julianaschool en Werkplaats Kindergemeenschap de voorstelling bij in aanwezigheid van wethouder Smolenaers, beleidsambtenaar Esther van Steenbergen van gemeente De Bilt, Ella Prins directeur Julianaschool, Margreet Penning voorzitter KidS (Kunst in de Klas – lokale werkgroep), Hilde van Tol Hoofd Kunsteducatie Kunst Centraal en Roos Goossens (Kunst Centraal).

Roep

De roep om creatieve mensen wordt in de toekomst alleen maar groter en daarom willen scholen en gemeenten de creativiteit van kinderen stimuleren. En wie kunnen dat beter dan kunstenaars zelf? Daarom organiseert Kunst Centraal ook in De Bilt voor basisscholen ontmoetingen tussen kinderen en kunstenaars. De theatrale muziekvoorstelling Caravan is een voorbeeld van zo'n ontmoeting waarbij kinderen verleid worden buiten de lijnen te denken en ze te stimuleren om op een andere manier naar de wereld te kijken. [HvdB]