Flora en fauna in het zoddengebied vertedert, verbaast er verrast.
Flora en fauna in het zoddengebied vertedert, verbaast er verrast.

Avontuurlijke Zoddenwandeling

Cultuur

Op vrijdagavond 26 juni organiseert de Agrarische Natuur Vereniging Landschap Noorderpark een avontuurlijke natuurwandeling door de Westbroekse Zodden. De wandeling start om 19.00 uur aan de Kerkdijk 36.

Bij aanvang vertelt agrarisch natuurdeskundige Bert van der Tol over het ontstaan van het Zoddengebied, waaronder de verschuiving van een agrarisch naar een meer natuurlijk landschap. Ook Henk van Zijtveld, jaren geleden initiatiefnemer van de natuurwandeling door het Zoddengebied, leidt geïnteresseerden deze avond rond. Als Westbroekse agrariër heeft hij altijd al een grote belangstelling én liefde gehad voor de flora en fauna in dit gebied. Naast zijn agrarische kennis weet hij op boeiende wijze te vertellen over de uiteenlopende plantensoorten en de prachtige Zodden. Interessant in het Westbroekse moerasgebied zijn de trilvenen. Deze komen in ons land sporadisch voor. Het gebied is rijk aan zeldzame planten en typische moeras-water- en weidevogels.

Wilt u deelnemen aan deze Zoddenwandeling? Aanmelden (is gewenst, niet noodzakelijk) bij: Henk van Zijtveld: telefoon: 0346 281266 of per mail: v.zijtveld@hetnet.nl. Datum: vrijdagavond 26 juni, aanvang: 19.00 uur [duur: circa 2,5 uur] Locatie: Kerkdijk 36, Westbroek [achter de praktijk van huisarts Mientjes]. Kosten: ANV leden: gratis, niet-leden betalen: € 2,50. Na afloop van de wandeling krijgt men koffie/thee aangeboden. Laarzen zijn tijdens de wandeling gewenst.
(Charlotte Kuijsten)