Buurtfeest voor Het Lichtruim. (foto Mel Boas)
Buurtfeest voor Het Lichtruim. (foto Mel Boas) Foto: Mel Boas

Buurtfeestjes bij La Plata en het Lichtruim

Algemeen

Op 15 en 18 april bundelden De Club (naschoolse culturele en sportieve activiteiten) en Wijkgeluk (informele buurtontmoetingen) hun krachten en organiseerden samen twee buurtfeestjes.

Op maandag de 15e waren er optredens van kinderen van De Club, met aansluitend buurtontmoetingen met Wijkgeluk. Vanwege de enorme regenbuien verhuisde het hele programma van het Cruijffcourt naar de gymzaal en hal van ernaast gelegen Regenboogschool. De kinderen gaven enthousiast presentaties met zelfgemaakte muziekinstrumenten en gingen heerlijk los in hun dans. Daarna waren er pannenkoeken en was er lekkers in een zeer gemoedelijke sfeer.

Donderdag de 18e was veel beter weer, met soms zelfs wat zon, wat veel ouders en kinderen naar het plein voor Het Lichtruim in Bilthoven trok. De kinderen trakteerden de bezoekers op een heus toneelstuk. Helaas was de tekst van het toneelstuk niet voor iedereen even goed te verstaan maar het enthousiasme van de spelers spatte ook hier ervan af. De pannenkoeken, die jongleur Bram met vier pannen wist te bakken, het springkussen van de Buurtsportcoaches en het tekenen met Cultuurcoach Hicham, maakten dat velen lang bleven hangen om nog even wat bij te kletsen. 

Op 3 juli volgt in Maartensdijk een middag met optredens van De Club en buurtontmoetingen met Wijkgeluk. (Jacqueline Franssens)