V.l.n.r. Hidde Salverda, voorzitter Rotaryclub Groot Bilthoven, Saskia Bollen, secretaris Steunfonds Vluchtelingen, Hinnejan Elswijk, voorzitter Steunfonds Vluchtelingen, tevens lid Rotaryclub Groot Bilthoven.
V.l.n.r. Hidde Salverda, voorzitter Rotaryclub Groot Bilthoven, Saskia Bollen, secretaris Steunfonds Vluchtelingen, Hinnejan Elswijk, voorzitter Steunfonds Vluchtelingen, tevens lid Rotaryclub Groot Bilthoven.

Rotaryclub Groot Bilthoven geeft elk Statushouders-gezin een laptop

Algemeen

De Rotaryclub Groot Bilthoven heeft een bedrag van € 9.000,- ter beschikking gesteld voor een laptopfonds voor statushouders. De initiatiefnemer van dit fonds is het Steunfonds Vluchtelingen De Bilt. Onder het mom van ‘Elk gezin een laptop’ zorgt het steunfonds er voor dat elk gezin een laptop krijgt. Met de steun van de Rotaryclub Bilthoven kan de stichting dat ook de komende jaren weer waarmaken. 

Saskia Bollen, bestuurssecretaris van het Steunfonds Vluchtelingen zeg daarover: ‘’Ons steunfonds ondersteunt statushouders in de gemeenten de Bilt op veel vlakken. Het verkrijgen van werk en het volgen van opleidingen staan centraal. Toegang tot internet en digitale vaardigheden zijn daarin essentieel. Daarom vinden we het belangrijk dat elk gezin tenminste één laptop heeft’. 

ActNow
Hidde Salverda, voorzitter van de Rotaryclub Groot Bilthoven, is blij dat het steunfonds met dit verzoek aanklopte. ‘We organiseren elk jaar een groot feest onder de naam ActNow op het grasveld voor Jagtlust. De opbrengst daarvan willen we besteden aan lokale doelen, liefst met zo concreet mogelijke resultaten. De doelen van het Steunfonds spreken ons aan en de duidelijke claim ‘Elk gezin een laptop’ past goed bij de manier waarop wij naar lokale ondersteuning kijken’.

Samenwerken
Het Steunfonds Vluchtelingen De Bilt houdt zich bezig met het bij elkaar brengen van gelden voor allerlei vormen van ondersteuning die de integratie van statushouders in de gemeente De Bilt ten goede komen. Statushouders zijn vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Er is veel aandacht voor hoe statushouders werk kunnen krijgen, voor het bekostigen van opleidingen én – in relatie daarmee – het vergroten van taalvaardigheid en digitale vaardigheid. Ook is er financiële steun voor bijvoorbeeld ondersteuning op het vlak van gezondheid, sport, persoonlijke ontwikkeling, cultuur en vervoer. Het Steunfonds Vluchtelingen opereert onafhankelijk van het Steunpunt Vluchtelingen in het Lichtruim. Deze organisatie heeft een taakstelling van de gemeente in het concreet opvangen en begeleiden van statushouders nadat zij in de gemeente zijn aangekomen. Beide stichtingen werken intensief samen.

Zie ook www.steunfondsvluchtelingendebilt.nl