Wethouder Krischan Hagedoorn laat zich verrassen door de multi-culturele hapjes tijdens het Nieuwjaarsbuffet.
Wethouder Krischan Hagedoorn laat zich verrassen door de multi-culturele hapjes tijdens het Nieuwjaarsbuffet. Foto: foto Bob van der Wilt

Nieuwjaarsbuffet Steunpunt Vluchtelingen

Algemeen

Donderdag was er een goed bezocht nieuwjaarsbuffet voor de vluchtelingen, personeel en vrijwilligers van het Steunpunt Vluchtelingen De Bilt. De genodigden brachten zelf borrelhapjes mee. 

Voorzitter van het Steunpunt, Marieke Spijkstra, opende de bijeenkomst. Zij heette iedereen welkom, waaronder ook de wethouder Krischan Hagedoorn, portefeuillehouder vluchtelingenwerk. 

Coördinator van het Steunpunt, Linda de Kruijff, stond stil bij de gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Vorig jaar heeft de gemeente 66 nieuwkomers gehuisvest, die door de vrijwilligers van het Steunpunt begeleid zijn in het integratieproces en inrichten van hun woning.

Ook wethouder Krischan Hagedoorn verwelkomde de nieuwkomers en sprak zijn waardering uit voor het werk dat door al die vrijwilligers gedaan wordt. Het was een bijzondere bijeenkomst waar alle genodigden genoten van de borrelhapjes en de fijne sfeer.         (Frans Poot)