Afbeelding

Lezing en tentoonstelling in Vredegoed

Algemeen

De informatieve expositie ‘het Rampjaar 1672-1673’ komt naar museum Vredegoed. Historicus Anne Doedens houdt op 10 september. om 11.00 uur een lezing, met als thema: ‘Een andere kijk op het Rampjaar. Over veen, water en uytleggers’.

Een verhaal over de vergeten strijd op het water, dus niet bij, maar op het water van de Waterlinie. Die onderschatte strijd op en via het water speelde zich ook af in het veengebied waar onder meer Westbroek bij hoorde. De inzet van mariniers en ‘Lands Vloot wordt meestal alleen in verband gebracht met de strijd op de Noordzee, maar er was wel degelijk ook een binnenlandse vloot. Met uytleggers werd gevochten op de Vecht en elders, de actie tegen Westbroek werd ingezet vanaf Nieuwersluis over de Vecht. Ook zal worden ingegaan op de wandaden van de strijdende partijen bij de Vecht, Westbroek, Maartensdijk en De Bilt. 

De tentoonstelling is te zien t/m eind september op woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur, Heuvellaan 7 in Tienhoven/Oud-Maarsseveen. Buiten deze tijden alleen op aanvraag: 06-28 35 24 89.