Voordaan Heren 1 bekroonde een schitterend seizoen met promotie naar de Hoofdklasse.

Voordaan promoveert naar de Hoofdklasse

Voordaan Heren 1 heeft het geflikt: promotie naar de Tulp Hoofdklasse. Na een zinderende strijd tegen Tilburg haalde het team van coach Peter Jonker de promotie binnen na shoot-outs.

Ondanks het kletsnatte en winderige weer waren de Voordaan-fans, en ook een forse Tilburgse delegatie, massaal naar Groenekan gekomen voor de apotheose van een ongekend spannend drieluik. Voordaan won woensdag 1 juni de eerste van een best-of-three na shoot-outs, waarin Tilburg eigenlijk het overwicht had. Tilburg was in de tweede wedstrijd, afgelopen zaterdag, duidelijk de betere: 4-1. Dus kwam het aan op een derde ‘do-or-die’-wedstrijd in het bos van Groenekan.

Toen de geel-blauwe rook van de vuurpotten was opgetrokken, nam Voordaan brutaal het initiatief en scoorde het in de eerste helft twee keer. Eerst een strafcornervariant via Mike Huisman, vervolgens scoorde de spits een velddoelpunt met een prachtige backhand. Tilburg was af en toe gevaarlijk, maar Voordaan had duidelijk meer te vertellen dan in de eerste twee wedstrijden. Maar Tilburg kwam nog voor het rustsignaal terug tot 2-2.

Na de pauze drong Tilburg aan, maar scoorde man van de wedstrijd Mike Huisman na een schitterende solo door de defensie van Tilburg de 3-2. Intussen werd de wedstrijd feller, met groene en gele kaarten over en weer tot gevolg. En weer kwamen de Tilburgers terug tot 3-3.

En toen, alsof het een jongensboek was, scoorde Adriaan Stolk in zijn laatste officiële wedstrijd voor Voordaan de 4-3 binnen. Voordaan moest vanaf dat moment nog een minuut of 9 volhouden. Met de steun van het doorweekte, maar superenthousiaste publiek leek dat te lukken, tot Tilburg een paar minuten voor tijd nog een strafcorner kreeg en die benutte.

Net als in de eerste wedstrijd moesten dus shoot-outs de beslissing brengen, maar nu in de wetenschap dat Voordaan die in de wedstrijd beter had genomen en dat het in keeper Coen Visser een ware shoot-outkiller in de gelederen heeft. En opnieuw toonden de mannen van coach Peter Jonker zich koelbloediger dan de Tilburgers. Visser wist twee Brabanders van scoren af te houden, terwijl Voordaan al zijn pogingen raak knalde. 4-2 na shoot-outs. (Bram Hahn)