SCHC-mannen ook naar Hoofdklasse

Sport Sport

SCHC speelt komend seizoen in de Hoofdklasse. De ploeg uit Bilthoven won zaterdag dankzij een bizarre slotfase ook het tweede duel in de best-of-three van Tilburg: 3-4. SCHC was twee weken geleden in het eerste duel van de play-outs al te sterk na het nemen van shoot-outs.

Iedereen was het er bij Tilburg over eens. In de eerste, verloren ontmoeting met SCHC waren de Brabanders veel te timide en krampachtig begonnen. Dat moest en zou anders in de return. Van die mooie voornemens kwam echter bar weinig terecht: SCHC nam binnen zes minuten een 2-0 voorsprong, dankzij treffers van Luuk van Duren en Roderic Schwirtz. Tilburg had tien minuten nodig om zich te herstellen van deze mokerslagen. Maar een rake strafcorner van Tim Swaen – de eerste van de wedstrijd – bracht de Hoofdklasser terug in de race: 1-2. Het vertrouwen groeide zichtbaar bij de thuisploeg, die dominanter werd. Deze overmacht leidde tot de tweede corner, die opnieuw door Swaen werd benut.

Voorsprong
Vlak na het beginsignaal van de tweede helft kregen de gastheren een strafbal. Dat buitenkansje werd benut door specialist Jip Krens, waardoor Tilburg voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong stond. Lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor Tilburg, dat zich leek te gaan opmaken voor een derde en beslissende wedstrijd. Echter, in de slotfase van het duel maakte Tilburg-doelman Van Emstede een overtreding. De scheidsrechter gaf niet alleen een strafbal aan SCHC, maar toonde ook Van Emstede de gele kaart. De goalie kon inrukken met een tijdstraf van tien minuten, waarna Tilburg-aanvoerder Jan-Maarten Tacke op doel moest gaan staan. Hij was geen partij voor Floris Bakker, die de strafbal benutte. Enkele minuten later lag de bal opnieuw in het Tilburgse doel. Met zijn tweede treffer besliste Schwirtz het duel en schoot hij zijn ploeg naar de Hoofdklasse.