Voor Voordaan was het de laatste wedstrijd van een lichting die in 2016 landskampioen bij de jeugd werd. Foto: foto Michiel van IJzendoorn

Voordaan JA1 verslaat SCHC JA1

In de landelijke hoofdklasse jeugd heeft Voordaan Jongens A1 van SCHC JA1 gewonnen. In een spannende wedstrijd in Bilthoven wisten de gasten uit Groenekan met 2-3 te winnen.

Beide jeugdteams spelen op het hoogste landelijke niveau en stonden vierde en vijfde in hun poule. Naast een positie op de ranglijst stond ook de eer op het spel in deze derby. Maurits de Kroon opende voor SCHC de score door de eerste beste strafcorner hard binnen te slaan: 1-0. Voordaan was duidelijk sterker de eerste helft en creëerde wel wat kansen maar de Bilthovense defensie wist met kunst en vliegwerk het doel schoon te houden. Uit een van de spaarzame uitvallen wist Vincent de Koe zelfs 2-0 te maken voor SCHC na een mooie actie van Ties Middelbos.

Het was duidelijk dat Voordaan in de tweede helft uit een ander vaatje moest tappen. En dat deed de ploeg van Mats Tigchelhoff ook. Met veel druk op de verdediging van SCHC werden ballen afgepakt en kansen gecreëerd. Na goed doorkomen van laatste man Filip Scheepens tekende de sterk spelende David van der Heijden voor de aansluitingstreffer. En daar zou het niet bij blijven. Uit een lange corner soleerde Voordaan aanvoerder Tim Versnel over de achterlijn en wist spits Ties Carlier van dichtbij de gelijkmaker op het bord te zetten: 2-2. Voordaan rook bloed maar het duurde tot het vierde kwart voordat er een voorsprong was voor de ploeg uit Groenekan. Jongens B1 invaller Nyls Beelen onderschepte een pass op eigen helft en wist na een lange sprint twee Bilthovense verdedigers af te schudden en de bal hard achter SCHC keeper Mats Mensink te slaan. De laatste 10 minuten kreeg SCHC nog twee strafcorners maar Voordaan goalie Valentijn Apontowell wist zijn goal schoon te houden.

Door dit resultaat eindigt Voordaan als vierde en SCHC als vijfde in de landelijke poule. Een mooi resultaat voor beide teams. Temeer daar Voordaan het gehele seizoen de jeugdinternationals Hidde en Kjell Plantenga (kruisband blessure) miste en SCHC een team heeft met veel eerstejaars. Voor Voordaan was het de laatste wedstrijd van een lichting die in 2016 landskampioen bij de jeugd werd. Het team van SCHC zal die ambitie komend seizoen hebben. Ook de eerste heren teams van beide teams strijden op het hoogste niveau in Nederland. SCHC ontmoet in de play-offs voor een plek in de Hoofdklasse het Haagse HDM (woensdag uit, zaterdag thuis) en Voordaan ontvangt woensdag om 20.30 uur Tilburg.