Logo vierklank.nl
Pauline Hoogweg, woonachtig in Bilthoven, schreef ‘De wereld maakt een koprol’.
Pauline Hoogweg, woonachtig in Bilthoven, schreef ‘De wereld maakt een koprol’. (Foto: foto Alexander Otten)

Schrijfster Paulien leest voor

‘Een boek maken als een magische toverbal, dat wilde ik. Strooien met kleur en energie. Samen giebelen en gek doen. Alles uitvergroten. Of juist piepklein maken. Heel zacht fluisteren, ademloos luisteren’.

door Henk van de Bunt

Aldus Pauline Hoogweg; ontwerper, schrijver en docent aan de Hogeschool van Amsterdam. De Bilthovense schreef ‘De wereld maakt een koprol’; een vrolijk prentenboek om samen te beleven. Zij vervolgt: ‘Voorlezen is verrukkelijk. Een verhaal biedt je de kans om op avontuur te gaan. We stappen de vrije ruimte in van de verbeelding. En hé, badaboem, we maken samen een spetterende voorstelling. Opeens zitten we midden in een onvergetelijk moment’.

Ode
‘Kinderen verzinnen vanuit het niets een verhaal, ze vinden een rode sok of laten een scheet in bad. En hop, dan begint het avontuur. Ze zijn meesters in het fantaseren. Hun verbeelding staat altijd AAN. Dat is een geweldige gave. Precies daarom wilde ik dit prentenboek maken. Een ode aan de verbeelding van kinderen. De wereld maakt een koprol is een verhaal vol maffe knetter om samen te beleven’. 

Energie
‘Naast het schrijven, geef ik les aan de Hogeschool van Amsterdam, aan de opleiding Communication and Multimedia Design. Ik heb gestudeerd onder meer aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag en aan de St Joost School of Art & Design, Breda. Als ontwerper maak ik het liefst dingen die in iets beweging zetten of energie geven. Ik heb veel boeken ontworpen voor onder meer Annie M.G. Schmidt, Sieb Posthuma, Toon Tellegen, Edward van de Vendel. Met weer andere boeken heb ik internationale awards gewonnen. Eerder schreef ik een survivalgids voor het waarmaken van je dromen Moed je doen! Na dat boek deed ik de belofte aan mijzelf om ook een kinderboek te maken. En dat werd De wereld maakt een koprol!’

Voorleesfeestje
Pauline Hoogweg leest voor op zaterdag 14 mei, in de Bilthovense Boekhandel om 11.00 uur en om 16.00 uur. Op woensdag 25 mei leest ze voor in de Idea bibliotheek Bilthoven om 10.00 uur.En als je het boek al hebt, dan kan je het laten signeren met jouw knotsgekke woord of kreet, dus neem het gerust mee (of koop het ter plekke).

Lezersactie
Dit vrolijke boek is er nu en jij kunt het winnen. Verzin een knotsgek nieuw woord en mail dat naar De Vierklank: info@vierklank.nl met in het onderwerp koprol. De 5 leukste inzendingen krijgen een exemplaar van De wereld maakt een koprol – met Baz en Konijn. De Vierklank en Pauline zijn razend nieuwsgierig naar jouw woord.

Meer berichten